Kleine moeite met groot resultaat? Besparingen! 

/

Geld besparen is iets waar we allemaal van houden maar het liefst geen moeite voor doen. Vaak levert het veel gedoe en papieren rompslomp op, dit is een drempel voor mensen om er niet aan te beginnen. Maar toch is het aan te raden om dit wel te doen, het overstappen is vandaag de dag vaak gemakkelijker dan gedacht. Daarom hier op een rij zaken waar je geld mee kunt besparen door een klein beetje moeite te doen. Let goed op, daar komen ze! 

Belkosten 

Een kostenpost die er de afgelopen jaren bij iedereen bij is gekomen, is die van de telefoonkosten. Vroeger hadden we een vaste aansluiting en dat was het. Vandaag de dag is dat wel een ander verhaal. Ieder gezinslid heeft een eigen smartphone met bijbehorend abonnement. De kosten hiervoor lopen al snel op naar zo’n €50,- per maand of meer. Op jaarbasis een hoge kostenpost. In veel gevallen kan dit stukken goedkoper door over te stappen naar een SIM only abonnement. Telefoons kunnen vaak nadat een contractperiode is verlopen nog wel even mee, wanneer er dan over wordt gestapt naar een andere aanbieder met een sim only abonnement kunnen de vaste lasten in één klap dalen naar soms maar een paar euro per maand. Hierbij heb je nog steeds volop data en belminuten, maar tegen een fractie van de prijs. En ingewikkeld? Providers nemen je veel werk uit handen en met een e-sim is tegenwoordig soms een nieuwe simkaart geen eens nodig!  

Zelf verzekerd 

Verzekeringen zijn ook zo’n kostenpost die maandelijks terugkomen. En er zijn nogal wat verzekeringen verplicht en sommige zijn gewoon onmisbaar. Van de standaard zorgverzekering tot de autoverzekering en dan hebben we het nog geen eens over een opstalverzekering en aansprakelijkheidsverzekering gehad. Kortom, er is nogal wat te verzekeren. En dit brengt allemaal kosten met zich mee. Apart van elkaar wellicht niet zoveel, maar wanneer deze verzekeringen opgeteld worden dan komt dit op een aardig bedrag uit. Daarom is het ook aan te raden om eens scherp naar ál je verzekeringen te kijken. Je kunt ze ongetwijfeld oversluiten naar een andere aanbieder tegen een veel voordeliger tarief. Online zijn hier veel vergelijkeraars voor te vinden. Ook kan het enorm schelen wanneer je veel verzekeringen onderbrengt bij dezelfde aanbieder, dan krijg je een soort van pakketkorting omdat je meerdere verzekeringen afneemt. Let extra goed op bij het afsluiten van een zorgverzekering, deze kun je maar één keer per jaar oversluiten dus grijp je kans wanneer het kan.  Kortom, we zullen eerlijk toegeven dat er besparingen zijn die wel wat moeite kosten om voor elkaar te krijgen. Maar bovenstaande zijn tegenwoordig eenvoudig te fiksen en de opzegging wordt soms zelfs al gedaan door de oude partij. Dit zorgt ervoor dat jij alleen maar een voordeel ervan hebt en het maandelijkse saldo op je rekening ziet oplopen, óók met een modaal inkomen. En die extra euro’s? Daar weet jij ongetwijfeld wel een leuke bestemming voor in deze dure tijden! Want alle kosten lopen op, dus op de kleintjes letten kan groot resultaat in de toekomst bieden.  

Laatste blog berichten