Wat zijn de rijkste Nederlands in 2024?

Hoewel we een klein landje zijn kennen we wel een groot aantal miljonairs. Je hebt je mensen die rijk zijn en mensen die pas écht rijk zijn. We hebben het natuurlijk over de mensen die enkele miljarden aan vermogen hebben, dé mensen die ieder jaar weer in de Quote500 weten te belanden. Nu is het alleen wel zo dat lang niet iedereen bekend is met deze rijke Nederlanders. Om hier verandering in te brengen hebben we besloten om je in dit artikel alles te laten zien over de rijkste Nederlanders van dit jaar. Door dit goed door te lezen weet je welke vermogenden in 2023 de lijsten weten te domineren!

Charlene de Carvalho Heineken – €13,5 miljard euro

Als er iemand echt rijk is in Nederland dan is het deze dame wel. Je kunt aan haar achternaam wel zien waar ze haar vermogen aan heeft te danken. Charlene erfde haar rijkdom van haar vader, de bekende Freddy Heineken. Freddy was de kleinzoon van Gerard Adriaan Heineken, die in 1864 de beroemde Heineken Brouwerij oprichtte. Precies, dit is ook degene die door Willem Holleeder en zijn vrienden is ontvoerd tijdens de Heineken Ontvoering. Als meerderheidsaandeelhouder van het bedrijf schoot het vermogen van Charlene omhoog na het overlijden van haar vader in 2002. Ze heeft nu een aanzienlijk belang in de wereldberoemde brouwerij, waardoor ze een van de rijkste mensen is. Overigens is haar vermogen zo groot dat ze niet alleen in Nederland maar over heel de wereld een van de rijkste mensen is. Over het levend houden van de familie erfenis gesproken!

Remon Vos – €5.7 miljard euro

De volgende persoon op ons lijstje van vermogende Nederlanders is Remon Vos. Hi is de oprichter en CEO van CTP, een bekend vastgoed ontwikkelingsbedrijf. Het bijzondere aan het verhaal van deze man is dat maar weinig mensen eigenlijk van hem hebben gehoord. Remon zijn weg naar rijkdom begon toen hij het bedrijf in 1998 oprichtte. CTP is gespecialiseerd in het ontwikkelen van hoogwaardig industrieel vastgoed en bedrijventerreinen in Centraal- en Oost-Europa. Dankzij zijn economische visie en succesvolle bedrijfsmodel wist Remon CTP uit te laten groeien tot een vastgoedimperium. Vandaag de dag is CTP een van de grootste full-service ontwikkelaars van bedrijventerreinen in heel Europa. Grote kans dat bij een bouwproject in een stad als Parijs, Londen of Berlijn het bedrijf van Ramon betrokken is bij de bouw.

Frits Goldschmeding – €5.6 miljard euro

Laten we het nu eens hebben over Frits Goldschmeding, dé man achter een van de grootste uitzendbedrijven ter wereld. We hebben het natuurlijk over de man achter het bekende bedrijf Randstad. Dit bedrijf is zo bekend dat het zelfs een heel begrip is worden in Nederland. Frits richtte Randstad op in 1960, aanvankelijk als een klein uitzendbureau in Nederland. Door altijd maar weer door te blijven gaan en door een goede blik te hebben op de arbeidsmarkt breidde hij de activiteiten van het bedrijf wereldwijd uit. Vandaag de dag is Randstad actief in meer dan 39 landen en heeft het honderdduizenden mensen in dienst. Frits’ ongelooflijke succes in de uitzendbranche heeft hem miljardair gemaakt, iets wat maar weinig mensen kunnen zeggen.

Gérita en Inge Wessels – €4,3 miljard euro

We gaan verder met Gérita en Inge Wessels. Dit moeder-dochter duo heeft hun vermogen opgebouwd in de bouw- en infrastructuursector. Gérita Wessels richtte in 1963 VolkerWessels op, een bekend bouwbedrijf wat zich bezighoudt met de bouw van allerlei soorten constructies. Met Inge erbij in 1999 heeft het duo VolkerWessels omgevormd tot een multinational. Het bedrijf is betrokken bij onder andere de bouw van snelwegen, spoorwegen en luchthavens. Het succes van Gérita en Inge in de bouwsector heeft ervoor gezorgd dat ze op dit moment een plekje hebben gekregen tussen de rijkste mensen van Nederland. Met een vermogen van 4,3 miljard euro is het in ieder geval zeker dat dit een succesvolle familie is.

Ralph Sonnenberg – €3,6 miljard euro

Last but not least hebben we Ralph Sonnenberg, de voorzitter en CEO van Hunter Douglas. Dit is een multinational gespecialiseerd in raambekleding en architecturale producten. Ralph’s vader, Henry Sonnenberg, richtte het bedrijf op in 1919 en Ralph nam de leiding over in 1979. Onder zijn leiding breidde Hunter Douglas het bedrijf uit naar de wereldwijde markt en werd het een begrip in de branche. Met name zijn visie op het belang van innovatie heeft het succes van het bedrijf naar grote hoogtes getild, met als gevolg dat hij een van de rijkste personen in Nederland is geworden.

Dé beste tips om zelf rijk te worden

Heel veel mensen zouden zelf ook wel zo rijk willen zijn. Hoewel je niet zomaar een paar miljard kunt verdienen zijn er wel wat dingen die je kunt doen om je kansen te vergroten. De belangrijkste tips voor het opbouwen van flink wat vermogen zijn:

  • Stel duidelijke financiële doelen
    Begin met het definiëren van je financiële doelen. Of het nu gaat om het opbouwen van een succesvol bedrijf, zo goed mogelijk investeren of het beklimmen van de bedrijfsladder, alleen met duidelijke doelen weet je welke kant je op moet gaan.
  • Werk aan je arbeidsethos
    Hard werken is vaak het belangrijkste ingrediënt voor het bereiken van financieel succes. Wees daarom bereid om dat extra stapje te zetten en om voortdurend te streven naar verbetering in je werk.
  • Streef je passies na
    Het is vaak gemakkelijker om uit te blinken in iets waar je gepassioneerd over bent. Zoek daarom naar iets waar je vaardigheden en interesses het beste naar voren komen, dit kan je kansen op succes vergroten ten opzichte van anderen.

Dé kerneigenschappen van de elite

Zoals je wel hebt kunnen zien is het de bovenstaande mensen echt gelukt om door te groeien tot de absolute top. Met een flinke portie geluk, een hoop doorzettingsvemrogen en de juiste mindset hebben ze heel wat geld bij elkaar weten te verdienen.  Hoewel het lastig is om op zo’n niveau te komen is het wel mogelijk om rijk te worden als je goed je best doet. Het belangrijkste is om vol te houden. De weg naar rijkdom is namelijk een marathon en geen sprint!

Laatste blog berichten