Sander Schimmelpenninck: vriendin, vermogen, lengte, carrière en meer

/
black and silver microphone on black table

Deze bekende presentator en voormalig redacteur van de Quote500 krijgt het iedere keer weer voor elkaar om de krantenkoppen te halen. Of het nu gaat om een uitspraak over het part time werken of over het basisinkomen, Sander Schimmelpenninck vindt het erg leuk om mensen aan het denken te zetten. Dit is dan ook gelijk de reden dat zoveel mensen benieuwd zijn naar details over zijn persoonlijke leven. Behoor jij ook tot deze groep dan hebben we goed nieuws voor je. In dit artikel hebben we namelijk dé belangrijkste info over Sander Schimmelpenninck voor jou op een rijtje gezet!

De jeugd van Sander

We gaan straks kijken naar het werk en de vriendin van Sander Schimmelpenninck. Maar voor het zover is willen we je toch wat meer over zijn jeugd laten zien. De reden hiervoor is simpel, want iemands jeugd zegt vaker dan je denkt iets over het verloop van het verdere leven. Anyway, Sander Schimmelpenninck werd geboren in 1984 en groeide op in het mooie Twente. Hoewel zijn roots in het oosten van het land liggen, is hij tegenwoordig vaak zelf in Amsterdam en Zweden te vinden.

Sander Schimmelpenninck groeide op in een omgeving waarin intellectuele nieuwsgierigheid echt centraal stond. Uiteindelijk zou hij, na zijn studie rechten in Rotterdam en Milaan, beginnen als advocaat op de Zuidas. Hoe goed de baan misschien ook was, hij had er niet veel plezier in. Op een gegeven moment gooide hij het roer volledig om, startte en pizzarestaurant en zou later hoofdredacteur van de Quote worden. Hier heeft hij zijn kritisch denken op problemen die er in de maatschappij spelen volledig laten zien.

In 2019 was het toch weer tijd voor wat anders en ging hij verder als columnist bij de Volkskrant. Een rol die hij maar al te graag uitvoert en al helemaal omdat het wat reuring veroorzaakt. Meer Sander hoor je trouwens in de podcast genaamd Zelfspodcast.

Lengte, uiterlijk en charisma

Sander Schimmelpenninck is ongeveer 178 cm lang. Ondanks zijn relatief kleine lengte beschikt hij over een charismatische persoonlijkheid. Met zijn verzorgde uiterlijk en gepolijste stijl straalt hij vertrouwen en verfijning uit, zowel op tv als in het echt. Sander Schimmelpennincks vermogen om het publiek te boeien met zijn welsprekendheid en charme heeft sterk bijgedragen aan zijn groeiende populariteit. Door sommigen wordt hij ook wel de jongere versie van Jort Kelder genoemd. Of Sander Schimmelpenninck hier al te blij mee is weten we niet. Wel weten we dat hij het erg belangrijk vindt om zichzelf te blijven en om zich niet druk te maken over wat anderen van hem vinden.

Waar hij overigens wel in overeenkomt met Jort Kelder, is dat ze beide een opiniemaker zijn. Schimmelpenninck zal je trouwens zien als een linksrechtse tegenstelling. Iets met de ondergang van het kapitalisme en het te grote gat tussen arm en rijk.

Eigen vermogen van Sander

Er zijn veel mensen die zich afvragen hoe het eigenlijk zit met het eigen vermogen van Sander Schimmelpenninck. Is hij net zo rijk als de mensen met wie hij interviews houdt? Hoewel specifieke details over zijn vermogen niet bekend zijn, is wel bekend dat hij het goed voor elkaar heeft. Zijn diverse ondernemingen – waaronder een eigen podcast samen met zijn vriend Jaap – en zijn rollen op tv hebben hem in staat gesteld om veel geld te verdienen. Zo heeft hij een huis in Amsterdam en heeft hij een aantal panden in andere landen. Over de Airbnb’s in Amsterdam heeft hij trouwens ook een interessante mening, zoek maar eens op.

Persoonlijk leven en relaties

Hoewel Sander Schimmelpenninck zijn persoonlijke leven relatief privé houdt, is wel bekend dat hij op dit moment een relatie heeft met zijn vriendin Lotta. Zij woont in Zweden en werkte tijdens de onmoeting met Sander bij de H&M. Iedere maand gaat Sander op en neer naar Zweden om haar te zien. Een paar dagen geleden is naar buiten gekomen dat Lotta op dit moment zwanger is en dat hij dus vader wordt. Sander Schimmelpennincks focus op zijn carrière laat alleen wel zien dat hij er niet op zit te wachten om alles zomaar naar buiten te brengen. De kans is dan ook groot dat je niet al te veel foto’s van de kleine op zijn social media zal zien.

Ondernemerschap

Naast zijn mediacarrière heeft Sander Schimmelpenninck zich ook gewaagd aan het ondernemerschap. Hij was medeoprichter van het mediabedrijf Blendle, het bedrijf wat een ware revolutie teweegbracht in de manier waarop mensen nieuws konden bekijken. Dit was een platform waarbij journalistiek naar de mensen thuis werd gebracht. De ondernemersgeest en innovatieve instelling van Sander hebben dan ook een belangrijke rol gespeeld bij zijn weg naar de top.

Les van Sander: hard werken wordt altijd beloond

Met de info uit dit artikel weet je in ieder geval wel wat Sander Schimmelpenninck allemaal doet in het dagelijks leven. Je hebt wel kunnen zien dat het een bezig baasje is. Sander houdt er niet bepaald van om stil te zitten. Dit is dan ook iets wat je als les kan zien voor iedereen die succes wilt boeken: als je echt ver wilt komen dan zal je gewoon wat harder en langer moeten werken. Succes komt namelijk lang niet altijd aanvliegen. Tenzij je iets erft is het aan jou om het te verdienen. Gelukkig is dit dan ook waar je het meeste plezier uit kunt halen. Want, zoals Sander Schimmelpenninck altijd zegt, hard werken wordt eigenlijk altijd wel beloond!

Laatste blog berichten