Opzoek naar werknemers? 7 manieren om werknemers in te huren

Werknemers zijn divers in hun achtergrond en ervaring. Dit kan variëren in termen van opleidingsniveaus en werkervaring. In dit artikel behandelen we verschillende benaderingen voor het aannemen van personeel. Zo kun je overwegen om zelfstandige medewerkers in te schakelen, maar ook interim-medewerkers, stagiaires of vaste werknemers aan te nemen. In dit artikel zullen we zeven manieren bespreken om nieuwe werknemers aan te werven of in dienst te nemen.

Zzp’er inhuren 

Een zzp’er is flexibel en professioneel. Ze werken zelfstandig en zijn hierdoor makkelijk op te roepen en passen zich snel aan. Vaak hebben ze hun eigen materialen bijvoorbeeld in de bouwsector. Maar ook zijn ze verantwoordelijk voor hun eigen verzekeringen etc. ZZP’er gezocht? Via de link heb je de juiste zzp’er snel gevonden. 

Interim werknemer

Het opvangen van een vast werknemer is vaak lastig. Dit omdat je geen nieuwe vacature kan maken, en je niet zomaar iemand vindt met dezelfde skill-set. Toch is dit niet helemaal waar, want hiervoor kan je een interim inhuren. Dit is iemand die professioneel te werk gaat en gemakkelijk ruimtes en gaten in je planning kan gaan invullen. Dus is iemand uitgevallen door ziekte of een zwangerschap? Dan kan een interim werknemer wel eens de oplossing zijn voor jouw bedrijf. 

Werknemers via een uitzendbureau

Er zijn uitzendbureaus die je kunnen helpen met het werven van passende werknemers. Veel distributiebedrijven maken bijvoorbeeld gebruik van uitzendkrachten. Het voordeel is dat ze vaak een mooie grote poule hebben van personeel dat kan werken. Een nadeel is dat je ook geld betaalt aan het uitzendbureau. Dit is vaak niet goedkoop. 

Vast in dienst 

Je hebt een paar gouden handjes in huis gehaald. Dan kan je er niet vroeg genoeg bij zijn om diegene een vast contract aan te bieden. Bij een vaste werknemer weet je wat je aan hem/haar hebt. Toch kan dit zo zijn nadelen hebben. Bij ziekte ben je bijvoorbeeld verplicht om door te betalen. Heb je even geen beschikbare werkzaamheden? Dan moet je toch salaris blijven betalen aan werknemers met een vast contract. 

Oproepkrachten 

‘Met één telefoontje verwijderd zijn van een werknemer, en dat nog op dezelfde dag!’ Het klinkt misschien te mooi om waar te zijn, maar veel bedrijven werken met oproepkrachten. Nu kan dit vaak via een uitzendbureau, maar nog beter is om de contacten zelf te hebben. Het voordeel van een oproepkracht is dat je zelf bepaalt wanneer je extra personeel nodig hebt. Het nadeel is dat het geen vastigheid biedt aan de werknemers zelf. Hierdoor kan het zijn dat ze in geval van nood niet meer beschikbaar zijn omdat ze elders aan het werk zijn. 

Stagiaires 

Je kan niet zomaar stagiaires binnen je bedrijf laten werken. Je moet ingeschreven staan bij de SBB. Zo moet je een erkenning hebben waarmee je kan aantonen dat stagiaires bij jou het vak kunnen leren. Een stagiaire kan erg handig zijn omdat de kosten hiermee erg laag blijven. Maar vergeet niet dat een stagiaire vaak nog veel moet leren. Het is dus niet zo dat je een volwaardige werknemer hebt die het vak al geleerd heeft. 

Vrijwilligers 

Vrijwilligerswerk komt veelal voor bij bijvoorbeeld stichtingen. Er zijn veel mensen die bijvoorbeeld fysiek zijn afgekeurd om nog te werken, maar dit betekent niet dat ze niets meer willen doen. Voor hen is een baan als vrijwilliger soms een mooie oplossing om toch aan het werk te zijn. Mocht jij werkzaamheden hebben die passend zijn voor een vrijwilliger kan je altijd via bepaalde instanties vrijwilligers vacatures online zetten. Wist je dat je zelfs vrijwilliger kan worden bij het leger, de politie of de brandweer? 

Laatste blog berichten