Werken voor defensie – salarisschalen 2024 en vacatures  

/

Als jij er over nadenkt om te beginnen met een baan binnen Defensie dan ben je echt niet de enige. Ieder jaar zijn er steeds meer mensen die kiezen voor deze werkgever. Dit is niet zo heel gek, Defensie betaalt namelijk goed en je hebt ook nog eens meer zekerheid dan binnen bijvoorbeeld de zorg of het onderwijs. Nu is het alleen wel zo dat er veel onduidelijkheid bestaat over de specifieke salarissen binnen Defensie. Wil jij hier meer over te weten komen? Lees dit artikel dan zeker even op je gemak door. We hebben namelijk dé belangrijkste info over de Defensie salarisschalen van 2024 en de huidige vacatures voor jou onder elkaar gezet. Zo ben je optimaal voorbereid op het sollicitatiegesprek wat je wellicht zelf binnenkort moet voeren voor een functie binnen deze organisatie!

Hoeveel mensen werken voor Defensie?

We laten je straks meer zien over de voordelen voor het werken bij Defensie. Maar voor het zover is willen we je eerst wat meer laten zien over de werkgever Defensie zelf. Wat veel mensen namelijk niet weten is dat dit één van de grootste werkgevers is van Nederlands. Nederland telt dit jaar om en nabij de 69.000 actieve personeelsleden. Dit aantal omvat zowel fulltime militair personeel als reguliere civiele werknemers die voor het ministerie van Defensie werken. Bij deze laatste groep kan je denken aan bijvoorbeeld juristen of monteurs. Op de website van het Nederlandse ministerie van Defensie kan je nog veel meer handige informatie vinden over de specifieke aantallen Defensie medewerkers binnen ons kleine landje.

Waarom zou je voor Defensie werken?

Goed, waarom kiezen zoveel mensen voor een baan bij Defensie vraag je je af? Een baan bij Defensie kent een aantal grote voordelen ten opzichte van een reguliere baan. Om het zo overzichtelijk mogelijk te maken hebben we de grootste voordelen van werken bij Defensie even onder elkaar gezet:

  • Werkzekerheid en stabiliteit

Het Nederlandse leger biedt een stabiele en veilige werkomgeving. Als lid van Defensie beschik je namelijk over een langdurig dienstverband met doorgroeimogelijkheden en baanstabiliteit. Dit houdt dan ook in dat je niet ieder jaar van baan hoeft te hoppen als je toe bent aan een uitdaging. Door binnen Defensie door te groeien naar hogere rangen kan je aanzienlijk opklimmen op de ladder, met uiteraard ook een hoger salaris als beloning.

  • Uitgebreide training en ontwikkeling

Het Nederlandse leger investeert veel in opleidings- en ontwikkelingsprogramma’s voor zijn personeel. Je krijgt grondige militaire training, zowel in basisvaardigheden als in gespecialiseerde gebieden. Dit stelt je in staat om jouw kennis en capaciteiten aan te scherpen om echt uit te blinken in je functie. Daar komt ook nog eens bij dat je zelfs je rijbewijs kunt halen op kosten van Defensie als je die op dit moment nog niet hebt.

  • Diverse carrièremogelijkheden

Het Nederlandse leger biedt een breed scala aan carrièremogelijkheden. Dit maakt het voor iedereen mogelijk om het pad te kiezen dat aansluit bij zijn of haar interesses, vaardigheden en ambities. Of je nu geïnteresseerd bent in gevechtsfuncties, technische functies, logistiek, inlichtingen of administratie, er zijn talloze mogelijkheden die je kunt kiezen binnen Defensie. Op de website van Defensie zelf kan je een volledig overzicht vinden met de posities die ze op dit moment open hebben staan.

  • Een prima salaris

Kies je ervoor om te werken voor het Nederlandse leger of voor een normale baan binnen Defensie dan weet je zeker dat je beschikt over een prima salaris met daarnaast een zeer uitgebreid arbeidsvoorwaardenpakket. Naast een vast salaris krijg je voordelen zoals ziektekostenverzekering, pensioenplannen, betaalde vakantie en ziekteverlof en andere vergoedingen. Om nog niet eens te beginnen over het feit dat je ook relatief veel vrij hebt in verhouding tot de private sector. Wel zo prettig als je heel de week door al zo hard werkt.

  • Maatschappelijk betrokken zijn

Als laatste is het natuurlijk zo dat je binnen het Nederlandse leger de unieke kans krijgt om je land te dienen en een verschil te maken in het leven van anderen. Je draagt met jouw baan dan ook bij aan de nationale veiligheid, hoe klein je rol ook maar mag zijn. Dit maakt het mogelijk jouw persoonlijke waarden van vrijheid, vrede en rechtvaardigheid hoog te houden en om op te komen voor de zwakkere mensen in de wereld. Met een baan binnen Defensie ben je dan ook maatschappelijk betrokken.

Salarisschalen van Defensie voor 2024

Omdat een baan bij Defensie valt onder de ambtenaar functies kan je de salarissen eenvoudig vinden op het internet. De salarisschalen lopen van 1/16, waarbij geldt dat hoe hoger de schaal is hoe meer je ook verdiend. Heb je een baan met een schaal 2 dan verdien je in je eerste jaar zo’n €2.779,20 per maand. Werk je twee jaar in die schaal, dan kan dit oplopen tot wel €2890,90. Heb je een baan met een schaal 10 dan verdien je in je eerste jaar €3.430,66 en in je tiende jaar €5.010,81. Hieruit volgt dan ook dat de sprongen ook groter worden naarmate je in een hogere schaal zit. Via internet kan je zelf een volledig overzicht vinden over de salarissen. Mocht je overigens al werken voor Defensie dan kan je op basis van je functie zien in welk salarisschaal je zit. Dit stelt je in staat om even te controleren of je wel verdient wat je zou moeten verdienen voor jouw specifieke functie of baan.

Let op: bovengenoemde bedragen gaan in op 1 juli 2024

Kies jij ook voor Defensie?

We hopen dat je dankzij de informatie uit dit artikel wat meer te weten bent gekomen over het werken voor Defensie en over de beloning die hier tegenover staat. Door de uitstekende arbeidsvoorwaarden is het zeker geen verkeerd idee om na te denken over een carrière binnen Defensie. Het is al lang niet meer zo dat iedereen binnen Defensie naar het front moet. Er zijn immers ook juristen, monteurs en dokteren nodig om het leger draaiende te houden. Niet alleen een goed verdienende baan maar ook nog eens maatschappelijk betrokken. Wat wil je nog meer?

Laatste blog berichten