Minder geld kwijt aan verzekeren? Zo doe je dat!

brown textile on white surface

Het einde van het jaar komt in zicht en voor veel mensen is dat het moment om eens even goed naar hun verzekeringen te kijken. Waar gaan we komend jaar verzekeren, wat gaan we komend jaar verzekeren? Verzekeringen kosten klauwen met geld, maar het is in sommige gevallen wel echt nodig. In dit artikel helpen we jou een handje met besparen op verzekeringen.

Verzeker niet alles

Verzeker alleen die dingen waarbij je het geld echt niet kan betalen mocht het misgaan. Je kan wel alles verzekeren waar je zuinig op bent, maar als jij gewoon geld hebt voor een auto-reparatie is een casco-verzekering bijvoorbeeld echt niet nodig. Kijk eens goed naar je verzekeringen: op welke heb je in de afgelopen jaren aanspraak gemaakt? Bekijk voor meer informatie over verzekeringen en de risico’s die ze dekken.

Stel een realistisch eigen risico

Hoe lager je eigen risico, hoe meer jij voor je verzekeringen betaalt. Gelukkig heb je hier bij de meeste verzekeringsmaatschappijen wel enige inspraak in. Een paarhonderd euro eigen risico extra scheelt zo een paar tientjes op je verzekering. Het is dus wel belangrijk om dan altijd wat geld achter de hand te houden op je spaarrekening.

Claim niet alles

Zolang de kosten van gemaakte schade niet uit de hand lopen is het in sommige gevallen voordeliger om de schade niet te claimen bij de verzekering. Door schade te claimen lopen je schadevrije jaren weer terug tot nul en dat ga je terugzien in de maandelijkse premie die jij voor je verzekering betaalt. Reken dat dus even goed om voor je gaat claimen.

Betaal per jaar

Betaal de premie voor je verzekering niet per maand of per kwartaal, maar per jaar. Veel verzekeraars bieden een korting aan mensen die per jaar betalen. Let wel op: als je per jaar betaalt ben je dus één keer per jaar een heleboel geld kwijt.

Kies één verzekeraar

Hoewel je misschien de neiging hebt om overal de voordeligste verzekering vandaan te sprokkelen, is het uiteindelijk het meest voordelig om alles onder één dak te laten verzekeren. Dat wil zeggen: alles bij dezelfde verzekeraar. Veel verzekeraars bieden pakketten aan die ontzettend voordelig uit kunnen pakken. Bovendien loop je met meerdere verzekeraars het risico dat je voor sommige dingen dubbel gedekt bent. Hoewel verzekeringen duur zijn en blijven, zijn er dus verschillende kleine dingen die je kan doen om de kosten een beetje binnen de perken te houden. Al deze tips kunnen ontzettend veel verschil maken.

Laatste blog berichten