Michel Perridon: zijn succes in Dubai, vermogen en meer

/

Om aan Dragons’ Den mee te doen, moet je van goeden huize komen. Mocht je de rol van jurylid willen bekleden, dan mag je wel van een goed paleis komen. Michel Perridon komt van zo’n paleis.

Deze blog is volledig gewijd aan alles wat je wilt weten van Michel Perridon. We vertellen je over zijn succes als ondernemer, zijn succes in Dubai en nog veel meer. En nog een belangrijke vraag: hoe kom je aan een geschat vermogen van ruim 300 miljoen euro?

Wie is Michel Perridon?

Leuk dat een Nederlandse man zo’n groot vermogen heeft opgebouwd, maar wie is Michel Perridon eigenlijk?

Zestig jaar geleden, werd in Rotterdam een kind ter wereld gebracht. Op 11 december 1962 wel te verstaan. Het ging om een jongetje, dat de naam Michel Perridon kreeg. Wat niemand toen nog wist, was dat het jongetje opgroeide tot een succesvol ondernemer.

In zijn twintiger jaren nam hij het bedrijf Aashima Technology van zijn vader over. In 2003 veranderde Perridon de bedrijfsnaam naar Trust International BV. Het bedrijf staat bekend als ‘the one-stop brand for digital lifestyle accessories‘. Ofwel: het bedrijf verkoopt digitale accessoires en andere randapparatuur. Over de hele wereld is het bedrijf bekend. Bovendien draagt het een mooie boodschap uit. Het bedrijf is namelijk van binnenuit gefocust op duurzaamheid. Dat is te zien aan alles in en rondom het bedrijf.

Ondernemershart

Het ondernemershart van Perridon is dus al op jonge leeftijd gaan kloppen. Maar hoewel hij ontzettend veel heeft geleerd (en verdiend) aan Trust, is Perridon nu voornamelijk bekend aan zijn deelname van het programma Dragons’ Den. In 2018 verkocht hij overigens Trust voor een miljoenenbedrag, niet mis.

Maar goed, Dragons’ Den dus. Als jurylid van het programma is Perridon bekend om zijn scherpe oordeel. De focus ligt enorm op op de financiële haalbaarheid van de ideeën die aan hem worden voorgelegd. Perridon is echter ook bekend om zijn interesse in innovatieve en duurzame ideeën die de wereld kunnen veranderen. Eigenlijk kunnen we beter in de verleden tijd praten, sinds hij alleen in 2020 en 2021 jurylid was van het programma.

Kopen, kopen, kopen

Het is geen geheim dat Perridon zich uitspreekt tegen het Nederlandse systeem. Althans, hij vindt het allemaal maar ‘gezeik’ in Nederland. Daarom vertoeft hij met veel plezier en in rijkdom in Dubai. Met niet te veel belasting, wordt op deze manier zijn vermogen in tact gehouden.

Maar Perridon is op veel manieren bezig met het investeren van zijn geld. Want, wanneer geld stilstaat is het in sommige opzichten niet veel waard. Enkele bekende voorbeelden van investeringen zijn:

  • Formule 1: Perridon heeft jarenlang geïnvesteerd in Formule-1 coureurs, waaronder Jos Verstappen. Een goede business als je het ons vraagt, omdat Verstappen genoeg successen heeft behaald.
  • Vastgoed: wellicht wat saai, maar investeren in vastgoed is gunstig vanwege de mogelijkheid tot passieve inkomsten uit huur, waardevastheid en potentieel kapitaalrendement. Zo zou hij, naar eigen zeggen, de grootste private investeerder in Dubai zijn. Met een investering van $600 miljoen, geloven wij dat graag.
  • Goede doelen: het is niet dat je eigen vermogen hier direct mee omhoog gaat, maar het is in ieder geval wel goed voor de wereld. Perridon investeert in meerdere goede doelen. Goed voor zijn eigen ego, maar ook voor het leven van anderen.

Een leven in luxe

Geld maakt niet gelukkig. Of althans, vanaf een bepaald inkomen maakt geld niet meer gelukkig, zo blijkt uit verschillende onderzoeken. Zo zou de grens van ‘of het je nog uitmaakt of niet’, liggen op een kleine €70.000. Je kan je daarom afvragen, wat moet je in hemels naam met een vermogen van meer dan €300 miljoen?

Nou, als we Perridon moeten geloven, geniet hij er in grote mate van. Zo heeft hij onlangs een nieuw onderkomen laten maken, op de 47ste etage van de Palm Tower in Dubai. Het biedt een prachtig en bijna onwerkelijk uitzicht op de Palm-eilanden. Met een gouden visum, is hij hier meer dan welkom. Alleen is hij niet, hij is al voor enige tijd samen met een Braziliaanse. De vrouw, genaamd Silvia, is eind 40 en lijkt vol genoegen aan de rechterarm van Perridon te hangen.

Materie

Menig mens is al blij met één auto, maar een ander kan blij worden om de mogelijkheid te hebben elke dag in een andere auto te rijden. Perridon behoort tot die laatste categorie. Met onder andere 23 Bugatti’s en vele andere luxe auto’s, zou hij bijna zijn eigen garage kunnen starten.

Perridon is overigens niet iemand die zijn rijkdom alleen voor zichzelf houdt. Al het materie dat hij door de jaren heen verzamelt en heeft verzameld, deelt hij met liefde. Hij heeft uit zijn eerste huwelijk twee kinderen gekregen en er is inmiddels ook een kleine opkomst. Familieleden worden ruimschoots verwend.

Gezond oud worden

Michel Perridon is er in ieder geval zelf van overtuigd om oud te worden en zijn kleinkinderen te zien opgroeien. Iets dat daarbij heeft bijgedragen, is de gastric bypass, die hij al bijna vijf jaar geleden heeft laten doen. Hierdoor is hij ontzettend veel afgevallen en is hij van zijn overgewicht af. Kenmerkend aan die ingreep, is dat je daarna nog maar weinig kan eten. Met een gezond dieet zal hij zijn wens kunnen naleven.

Conclusie

Hoewel Michel Perridon bekend staat als een succesvolle ondernemer en investeerder, valt niet te ontkennen dat hij ook van luxe geniet en in Dubai woont, waar hij een aanzienlijk vermogen heeft opgebouwd. Zijn succes in de zakenwereld en zijn deelname aan Dragons’ Den hebben hem zeker geen windeieren gelegd en stellen hem in staat om zijn leven op de manier te leiden die hij verkiest.

Laatste blog berichten