Medewerkers verrassen met originele kerstpakketten

bauble balls hang on christmas tree

Aan het eind van ieder jaar is het al sinds jaar en dag tijd voor twee fantastische feestdagen, genaamd Eerste en Tweede Kerstdag. Thuis worden er voorbereidingen getroffen voor lekkere kerstmaaltijden en komen familie, vrienden en kennissen weer bijeen. Op het werk vindt er misschien wel het hoogtepunt van het jaar plaats en dat is het kerstpakket. Maar hoe zorg je er eigenlijk voor dat dit inderdaad een hoogtepunt voor je werknemers is? Hoe zorg je ervoor dat de werknemers uitkijken naar dit moment en het pakket niet in een hoekje laten staan, om het vervolgens te ‘vergeten’? Het antwoord op die vraag, vertellen we je in deze blog! Lees je gauw verder?

Een origineel kerstpakket

Een goed kerstpakket is een fijne waardering voor je werknemers. Je laat hen, zonder teveel woorden, zien dat je hun werkt erkent en waardeert, op een wat specialere manier dan anders. Ja, zij werken inderdaad voor jou en ze zijn blij dat jij hen die kans geeft, maar dat doen ze niet voor niets. Door regelmatig wat ‘veren’ te geven, creëer je een meer gemoedelijke sfeer op de werkvloer. Een sfeer waarin iedereen zich gezien voelt. Dus, wat tijd investeren voor het kerstpakket kopen, is niets teveel gevraagd, als je het ons vraagt.

Maar goed, als je dan toch bezig bent, is het wellicht ook een idee om je werknemers van een origineel kerstpakket te voorzien. We begrijpen daarbij al te goed dat je niet precies weet hoe je dat dan moet doen, dus geven we je graag een aantal tips.

Tip #1 Personaliseren

Afhankelijk van het aantal werknemers dat je daadwerkelijk in dienst hebt, is het wellicht een idee om persoonlijke, dan wel gepersonaliseerde geschenken te overwegen. Denk aan een gegraveerde mok of een cadeau dat echt bij die persoon past. Het voegt een persoonlijk tintje toe en laat zien dat je echt de moeite hebt gedaan.

Tip #2 Lokale producten

Kies voor lokale producten en lekkernijen om je medewerkers kennis te laten maken met de smaken van de streek. Wellicht kan je dit doen bij een lokale verkoper, zodat je de banden met de gemeenschap ook nog eens ondersteund. Een win-winsituatie, wat ons betreft.

Tip #3 Inclusiviteit

Tegenwoordig is het steeds belangrijk dat er sprake is van inclusiviteit op de werkvloer. Mensen van van allerlei achtergronden, voorkeuren en levensstijlen maken onderdeel uit van jouw team. Hoe mooi is het dan dat je juist daarop inzet? Overigens betekent dat niet dat je sommige vrouwen niet meer blij mag maken met een exclusief kerstpakket vrouwen. Tegenwoordig zijn deze pakketten namelijk zo gemaakt dat ze zeker wel het grootste deel of zelfs niet alle vrouwen gelukkig maken!

Tip #4 Ervaring

Overweeg om ervaringen cadeau te geven, zoals tickets voor een theatervoorstelling, een wellnessdag of een culinaire workshop. Hiermee geeft je jouw medewerkers de mogelijkheid om mooie herinneringen te creëren.

Dus, al met al kunnen we concluderen dat Kerstmis de perfecte gelegenheid is om je medewerkers in het zonnetje te zetten. Het toont waardering en zorgt voor een feestelijke sfeer in je bedrijf. Maak een blijvende indruk en laat je werknemers uitkijken naar de kerstperiode!

Laatste blog berichten