Kucoin en ByBit: een beschouwing van twee populaire cryptobeurzen 

Voor de cryptofanaten onder ons is er genoeg keuze voor wat betreft cryptobeurzen. Deze worden ook wel ‘crypto exchanges’ genoemd, of anders gezegd ‘crypto handelsplatformen’. Het zijn online platformen waar vraag en aanbod samenkomen, en crypto kan worden gekocht en verkocht. Cryptobeurzen zijn er in allerlei soorten en maten. Zo zijn er de handelsplatformen die hun basis hebben in Nederland, zoals Bitvavo, en de platformen die hun zetel hebben in het buitenland. De meeste cryptobeurzen vallen onder de laatste noemer, en dat geldt ook voor de 2 populaire cryptobeurzen Kucoin en ByBit. En er zijn zowel grote als kleine cryptobeurzen, met veel gebruikers wereldwijd, of juist wat minder. Ook het aanbod verschilt per cryptobeurs. Zo zijn sommige beurzen vrijwel uitsluitend actief op het gebied van cryptovaluta, terwijl andere beurzen een soort van beleggingsplatform zijn, waar naast crypto ook heel veel andere beleggingsproducten kunnen worden gekocht en verkocht. Voor nu geven we je een kijkje in de keuken bij Kucoin en ByBit. Wil je in zee gaan met een van deze twee platformen dan is het immers goed om alvast te weten waar je aan toe bent.

ByBit

ByBit is in maart 2018 opgericht door Ben Zhou. In de afgelopen 5 jaar heeft deze exchange een enorme groei doorgemaakt. Zo worden er maar liefst meer dan 15 miljoen klanten wereldwijd bediend, en wel in meer dan 160 landen. Voor de handelaren die zich richten op de aan- en verkoop van cryptovaluta is er goed nieuws, want je kunt op deze exchange handel bedrijven in zo’n 800 verschillende cryptovaluta! Van onbekende startup projecten tot vergevorderde projecten als de Litecoin en de Bitcoin; ByBit maakt het mogelijk om te participeren in een zeer groot aantal cryptovaluta projecten.

Wil je meer dan alleen beleggen in crypto? Dan is ByBit wellicht de geschikte partner voor het opzetten van een bredere beleggingsportefeuille. Zo kun je bijvoorbeeld gebruik maken van api en copy trading, perpetual contracts, en daarnaast is er zelfs een MT4 handelsplatform voor de meest ervaren beleggers en handelaren. Mocht je nu denken dat ByBit niet aan de beginnende en minder ervaren handelaren heeft gedacht, dan heb je het mis. Ga je met ByBit in zee dan kun je gebruik maken van een goed werkend handelsplatform, dat bovendien een gemakkelijke en overzichtelijke interface heeft. Dus wil je alleen maar simpel in crypto handelen, en ben je verder niet goed ingevoerd, dan is ByBit een prima keuze. Daarnaast is er ook een handige en eenvoudig werkende app beschikbaar. En verder is het dan nog goed om te weten dat deze exchange aan de hoogste veiligheidseisen voldoet die er in de cryptobranche gelden! 

Minder handig is dan alleen dat ByBit geen kantoren heeft in Nederland. Een bak koffie halen bij of een klachtbrief sturen aan een vestiging hier in ons land is dus niet mogelijk. Desondanks beschikt de exchange dan weer wel over een Nederlandstalige website, en kun je de online helpdesk wel goed bereiken. Verder heeft de exchange haar licentie nog niet binnen voor de Nederlandse markt. ByBit heeft wel een licentie op Cyprus, en het ontbreken van die Nederlandse licentie staat een hoge betrouwbaarheid van de exchange natuurlijke niet in de weg. ByBit claimt overigens ook zelf dat betrouwbaarheid een van haar 3 belangrijkste pijlers is. En met meer dan 15 miljoen gebruikers wereldwijd kan het bedrijf zich ook niet onbetrouwbaar opstellen, want dan valt het doek snel.

Tot slot nog een leuk en positief detail: ByBit sponsort onze eigen Max Verstappen, of beter gezegd het complete raceteam van Max Verstappen. En zo timmert ByBit ook qua naamsbekendheid wereldwijd goed aan de weg.

Kucoin

Bybit en Kucoin met elkaar vergelijken kan alleen als we ook Kucoin onder de loep nemen. 

Kucoin is een andere internationaal opererende crypto exchange, met wereldwijd bijna 30 miljoen gebruikers in zo’n 200 landen. Nog meer gebruikers dus dan dat ByBit er heeft. En het overstijgen van ByBit geldt overigens ook voor het aantal cryptovaluta, want je kunt bij Kucoin handelen in zo’n 3.000 verschillende cryptovaluta. Kucoin is eigenlijk de exchange in de markt voor opstartende crypto projecten. Hiermee kun je veel poen binnenhalen, maar ook veel poen verliezen, want zulke projecten kennen nu eenmaal een zeer hoog risico. Wees je daar altijd van bewust! Hoe dan ook betaal je heel weinig handelskosten als je crypto koopt en verkoopt via het platform van Kucoin. De taker en maker fee liggen namelijk maximaal op 0,1%, terwijl veel andere beurzen meer, of zelfs een stuk meer rekenen!

Dat Kucoin zo’n groot aanbod van verschillende cryptovaluta heeft is mooi, maar hoe zit het met andere beleggingsproducten? Ook wat dat betreft zit je bij Kucoin (net als bij ByBit) wel goed, want deze exchange biedt je een keur aan andere producten en diensten. Kies zelf maar: margin trading, spot trading, Whale Watch, Convert, Crypto Lending en/of Trading Bot. Uiteraard is dit maar een greep uit, het beste bekijk je de Kucoin exchange zelf even, zodat je kunt zien wat er allemaal mogelijk is. Mooi om te weten is dat al deze producten en diensten via een goed te bedienen website worden aangeboden. En ja, ook op je smartphone werkt de exchange heel prettig.

Qua veiligheid doet Kucoin niet onder voor ByBit, en misschien dat ze zelfs nog wel een stapje verdergaan bij Kucoin, want er wordt gebruik gemaakt van verschillende beveiligingsmethodes, die naast elkaar van toepassing zijn. Denk maar aan cold, warm en hot wallets voor opslag van digitale activa, geavanceerde encryptie, privacy beveiliging en meerlaagse gebruiker authenticatie. Het mag dan ook niet de verbazing wekken dat Kucoin een goede CER rating heeft (de A-status) voor de genomen veiligheidsmaatregelen, geheel ten gunste van alle gebruikers van het platform. Op CoinGecko heeft Kucoin verder zelfs een trustscore van 10. Ook dat zegt genoeg!

Kucoin opereert eveneens vanuit het buitenland, en wel vanaf de Seychellen. Net als ByBit heeft het bedrijf geen Nederlandse licentie. Echter is dat ook niet verplicht. ByBit en Kucoin mogen gewoon klanten uit Nederland aannemen. Een nadeel van Kucoin kan overigens wel zijn dat je niet kunt betalen via iDEAL, iets wat veel Nederlandse handelaren wel heel erg op prijs stellen. Bij ByBit kan dit gelukkig wel. Kucoin bellen of mailen in het Nederlands is er ook niet bij. Dit kan overigens wél in het Engels, maar dat moet je dan wel afdoende beheersen.

Laatste blog berichten

Effectief omgaan met tijd

Time management is een cruciale vaardigheid in zowel ons professionele als persoonlijke leven. Het effectief beheren