Hulp nodig bij het kiezen van een autoverzekering? Wij helpen daarbij!

Het kopen van je eerste auto is een spannende gebeurtenis. Naast het kiezen van de kleur, het interieur en de accessoires kun je een auto verzekering niet vergeten. Het regelen van deze belangrijke verzekering klinkt moeilijker dan het is. Er is voor ieder wat wils en het ligt vooral aan jouw persoonlijke behoefte: tot welke hoogte wil je zijn verzekerd? Lees daarom snel verder en ontdek waar je op let bij het kiezen van een autoverzekering!

Wettelijk verplicht

Ten eerste is het goed om te weten dat een autoverzekering in de meeste landen verplicht is. Je hoeft dan niet meteen de duurste en meest uitgebreide verzekering te hebben, maar de basisverzekering is al genoeg. Dit is vaak ook de goedkoopste autoverzekering. Hiermee ben je financieel gedekt bij schade die jij zelf hebt veroorzaakt bij anderen. Regel dit dus tegelijk met het aanschaffen van een auto.

Soorten autoverzekering

Bij het verzekeren van je auto kun je over het algemeen kiezen uit drie soorten: de WA-verzekering, de WA+, en de all risk verzekering. Deze verschillen in de kosten die ze dekken. In ieder geval is de WA-verzekering verplicht en dekt de kosten alleen bij schade aan anderen. De WA+ verzekering verzekert je ook tegen schade aan je eigen auto door storm of diefstal. De all risk verzekering dekt voor alle soorten schade, ook als het je eigen schuld is. 

Aanvullende opties

Net als bij een inboedelverzekering of reisverzekering zijn er ook bij de autoverzekering aanvullende opties. Deze zorgen voor nog meer zekerheid. De inzittendenverzekering bijvoorbeeld. Daarmee ben je als bestuurder verzekerd tegen letsel aan jezelf en de medepassagiers. Met een rechtsbijstandverzekering worden de kosten voor eventuele rechtshulp ook vergoed. Het is het zeker waard om aanvullende opties te overwegen.

De kosten van een verzekering

Bij een autoverzekering betaal je vaak per maand, kwartaal of jaar een premie. De hoogte van deze premie is voor iedereen anders. Het verschilt natuurlijk per verzekeraar maar ligt ook aan jezelf. Waar je woont, is bijvoorbeeld een belangrijke factor. Daarnaast wordt er onder andere gekeken naar het aantal schadevrije jaren, de gereden kilometers, en de leeftijd van je auto. 

Het verzekeren van je auto is dus verplicht. Voor welke verzekering je gaat, ligt aan jou. De WA, WA+, en all risk verzekering dekken op verschillende niveaus de kosten van schade aan je auto. Voor extra zekerheid, kies je ervoor om deze aan te vullen met een inzittendenverzekering of rechtsbijstandverzekering. De kosten van de premie liggen vooral aan jou zelf. Doe voordat je een verzekering afsluit vooral goed onderzoek. Zo ga je voor de perfecte autoverzekering!

Laatste blog berichten