Het vermogen van Denzel Dumfries: een succesverhaal

people watching baseball

Op 18 april 1996 zag Denzel Dumfries voor het eerst het levenslicht. De huidig rechtervleugelverdediger van het Nederlands elftal, heeft met zijn 28 jaar al een prachtige carrière achter de rug. En toch, toch is menig Nederlander benieuwd naar wat deze jongeman nog meer in zijn mars heeft. Zal er bijvoorbeeld in de toekomst nog een grote transfer plaatsvinden? En hoe zit het met het salaris wat daarbij hoort? In deze blog zullen we je vertellen over het succesverhaal van Denzel Dumfries. Begin maar gauw met lezen, om te ontdekken waar het over gaat, zullen we maar zeggen.

Een reis naar financieel succes

Dumfries’ reis naar financieel succes begon bij zijn professionele debuut in 2016 bij Sparta Rotterdam. De toen 20-jarige man zou daarna nog vele overstappen van clubs maken. Zo ging hij na Sparta, vis SC Heerenveen en PSV Eindhoven, uiteindelijk naar het Italiaanse Internazionale. Bij de Italiaanse club tekende hij in 2021 overigens een contract voor vier jaar, dus het is duidelijk dat hij daar medio 2024 ook nog voor speelt.

Het is de vastberadenheid en doorzettingsvermogen van Dumfries wat hem siert. Ondanks de uitdagingen en de druk die komen kijken bij een carrière in het topvoetbal, heeft Dumfries zich altijd weten te onderscheiden door zijn harde werk en toewijding.

Interlands

Een grappig feitje aan Dumfries is trouwens qua interlands eerst helemaal niet te vinden was bij een Nederlands elftal. Nee, daarentegen hoopte hij met het boeken van succes bij het Arubaans nationaal team, dat hij bij Oranje zou opvallen. En, inderdaad, het lukte. Al bij het WK van 2022 maakte hij onderdeel uit van de basis en in 2024 lijkt hij dat bij het EK prima door te zetten. Al scheen hij bij die laatste wedstrijden niet de meest sympathieke te zijn.

Vermogen en salaris

Hoewel het allemaal klinkt alsof Dumfries een echte sterspeler is, blijkt dat nog wel mee te vallen. Tenminste, als je kijkt naar zijn salaris ten opzichte van iemand als teamgenoot Virgil van Dijk. Maar goed, aan de andere kant heeft Dumfries, sinds hij in Milaan speelt, een salaris van zo’n drie miljoen euro op jaarbasis. Dat is meer dan tweeënhalve ton per maand. En dus nog steeds veel en veel meer dan de gemiddelde Nederlander op jaarbasis verdiend.

Laten we het erop houden dat zijn stap van PSV Eindhoven naar Milaan financieel gezien een goede is. Hij medio 2024 zeker al een multimiljonair zijn, waar hij met zijn bloedmooie vriendin en kinderen, goed van kan genieten. Ja, ja, zo lijkt Denzel Justus Morris Dumfries, wat zijn volledige naam is, het allemaal goed voor elkaar te hebben. Mochten er overigens belangrijke veranderingen optreden in zijn vermogen, dan zullen we dat natuurlijk vertellen. Voor nu laten we het hierbij.

Laatste blog berichten