Grootste Albert Heijn van Nederland 

/

Meer dan 1000 winkels hebben ze al, verschillende formules en met een marktaandeel van 35mag je Albert Heijn een grote speler noemen. Misschien wel de grootste van Nederland. Maar wat is nu echt de grootste van Nederland? 

Albert Heijn, Pampusweg in Muiden is de grootste Albert Heijn van Nederland. Dit is een Albert Heijn XL en zit in winkelcentrum Maxis. 

Albert Heijn XL in Muiden 

De Albert Heijn XL in Muiden is gelegen in het winkelcentrum Maxis. In ditzelfde winkelcentrum vind je ook een BCC, Hema Action, Kruidvat, Blokker, Xenos, Lidl, Burger King en een Nike store. 

In juni 2021 hebben ze een grote metamorfose ondergaan. Het pand in uitgebreid naar 3.850 vierkante meter en hiermee is het de grootste Albert Heijn van Nederland geworden. Bij deze veranderingen hebben ze de focus gelegd op het verbreden van de zelfscankassa’s. Zo hebben ze er inmiddels 16 waardoor je nooit meer hoeft te wachten. Ook is er meer aandacht gekomen voor duurzaam winkelen. Er zijn 70 producten mogelijk om te kopen zonder verpakkingsmateriaal te gebruiken. Je kan met eigen of gekochte pot van de Albert Heijn producten afwegen en voorzien van een etiket. 

Natuurlijk is ook de versafdeling enorm uitgebreid en vind je er alles wat je nodig hebt voor een uniek diner. Zo hoef je niet meer naar verschillende winkels als je in de Albert Heijn XL bent geweest. 

Winkelgegevens: 

XL AH Pampusweg 

Pampusweg 13

1398 PT Muiden (Noord-Holland)

Openingstijden 

7:00 – 21:00 (donderdag en vrijdag tot 22:00)

Zondag: 9:00 – 20:00 

Hoe is Albert Heijn zo groot geworden? 

Albert Heijn heet niet voor niets Albert Heijn. In 1887 nam de 21-jarige Albert Heijn een kleine kruidenierszaak in Oostzaan over van zijn vader. Sinds dien weet Albert Heijn in 40 jaar tijd 107 filialen te openen en de supermarkt is een waar succes in Nederland. 

Albert Heijn is sinds 1887 eigenlijk niet meer gestopt met groeien. Zo hebben ze verschillende winkelketens overgenomen in Nederland en zijn ze van Zuid-Limburg tot Noord-Groningen en van West-Zeeland tot aan Oost-Overijssel te vinden. En zelfs over de grens bij onze zuiderburen zijn er verschillende Albert Heijn’s geopend. De formule om altijd alles in huis te hebben en een net ingerichte winkel te hebben zorgt voor de hoge verkoopcijfers. Consumenten hebben vertrouwen in de Albert Heijn en het winkelgemak is groot. Dat is waar de Albert Heijn zich op focust, ondanks de hogere prijzen dan bijvoorbeeld een Jumbo legt ze dit geen windeieren. 

Welke verschillende Albert Heijnen heb je? 

Een goed model van de Albert Heijn zijn hun verschillende winkelmodellen. Zo hebben ze de Albert Heijn to Go, de Albert Heijn XL, De Albert Heijn wijkformule en de Albert Heijn online. Laten we de verschillende modules eens verder toelichten: 

Albert Heijn-wijkformule 

De Albert Heijn wijkformule is de Albert Heijn die jij gewoon kent van in je woonwijk. Dit is de Albert Heijn bij jou om de hoek. Maar dan wel met de verwachte standaard van de Albert Heijn. Dit betekent nette stellingen, en een keurig ingerichte winkel. Het winkelgenot bij een Albert Heijn moet altijd hoog zijn, dit is ook waar ze op investeren bij de Albert Heijn. 

Albert Heijn To Go 

In 1999 opende de Albert Heijn al zijn eerste gemak winkel. Voor deze Albert Heijn was er de eerste twee jaar nog geen naam. In 2001 kwamen ze op het idee om deze gemak winkel een Albert Heijn To Go te noemen. In de jaren is de Albert Heijn To Go extreem gegroeid en zijn ze niet meer weg te denken van de NS-stations in Nederland. De prijzen bij een Albert Heijn To Go zijn een stuk hoger. Maar de service is sneller en je vindt er alles voor een snelle lunch of de snelle trek voor in de trein. 

Albert Heijn Online 

Al in 1998 zien ze dat www.ah.nl steeds meer bezoekers trekt. Het begint dus een populaire plek te worden, maar het bezorgingsysteem is nog niet ver genoeg ontwikkeld. Een jaar later gaan ze toch over op het bezorgen van producten via een bezorgdienst. Je kan producten dan bestellen via Albert.nl, ook producten van de Etos en Gall&Gall kunnen vanuit hier besteld worden. Vanaf 2001 is dit concept flink gegroeid en is de Albert Heijn misschien wel één van de grootste supermarkt bezorgdiensten in Nederland.

Albert Heijn XL 

De Albert Heijn XL, het zal je niet verbazen dat dit de grootste supermarkten zijn van Albert Heijn. Een aantal jaar geleden vonden ze bij Albert Heijn dat het groter kon. Hierbij werd er gekeken naar supermarkten als Carrefour. Wat is hun model en hoe kunnen deze ketens zo groot zijn geworden. De Albert Heijn XL had moeite met het opstarten, maar heeft een herstart gemaakt Inmiddels ligt de focus op nog meer duurzame oplossingen voor producten voor minder verspilling. 

Meer over de Albert Heijn XL 

We vertelden je dus al iets over de Albert Heijn XL, maar er is meer te vertellen. Een groot versplein is voor de AH XL erg belangrijk. Er is de laatste jaren nadrukkelijk gekeken naar de wensen en behoeften van consumenten. Daarbij staat de versafdeling centraal. Van brood tot groente, fruit en verse maaltijden, alles is verkrijgbaar en de gangpaden zijn breed. Er is niets wat je niet kan vinden bij een Albert Heijn XL. Je hoeft hierdoor niet meer naar de toko voor je favoriete buitenlandse producten. 

Bij Albert Heijn hebben ze ook iets nieuws geïntroduceerd wat ze uiteindelijk willen intrigeren in alle supermarkten in Nederland en België: AH verpakkingsvrij. Dit is een concept waarbij de klant zelf uit lange kokers bepaalde producten kan vullen in glazen potten. Deze potten reken je maar één keer af en vervolgens kan je deze blijven hergebruiken. Je kan ook eigen verpakkingen meenemen. Hierbij weegt de klant eerst de verpakking zonder product en daarna kan je hem bijvullen. Met een geprint etiket weet de kassière precies wat jij hebt ingepakt en de hoeveelheid. Hiermee probeert de Albert Heijn mee te denken richting de toekomst en toekomstig winkelen. Nu zijn er nog 70 producten, maar dat zal in de toekomst meer worden.  

Laatste blog berichten