Dit zijn de 7 beste tips bij investeren in cryptocurrency

person using MacBook Pro on table

Geld verdienen met investeren in crypto? Dat dat zeker mogelijk is, bewijzen de laatste jaren wel. Het was met name ten tijde van de pandemie dat het ontzettend goed ging op de diverse cryptokoersen. Zo haalde de Bitcoin in 2021 nog de hoogste stand ooit. Hoewel de getallen op de koersen nu iets lager liggen, betekent dit niet dat je niet meer moet investeren in crypto.

Sterker nog: cryptocurrency zoals Bitcoin en andere altcoins zijn nog steeds erg interessant als investering. Dat blijkt wel uit het laatste cryptocurrency nieuws. Ben je nieuwsgierig naar crypto en hoe je daar poen mee kunt verdienen? In dit artikel geven we je een paar onmisbare tips die je echt het nodige kunnen opleveren in de cryptowereld.

1. Wees bewust van de risico’s van investeren in crypto

Als eerst is het goed om te weten dat beleggen in crypto niet zonder risico is. Dat komt omdat dergelijk digitaal geld volatiel is. Zo heeft de Bitcoin iedere minuut een andere waarde. Enorme stijgingen worden regelmatig afgewisseld met crashes; wees daarvan op de hoogte zodat je op de juiste momenten slim kunt investeren. Je moet namelijk investeren op het moment dat de koersen laag liggen.

2. Geld lenen voor investeringen? Geen goed idee

Daarbij is investeren in crypto alleen een slim idee wanneer je dat met geld doet dat je voor even kunt missen. Denk aan spaargeld of je vakantiegeld. Wat je in ieder geval nooit moet doen, is geld lenen om dergelijke investeringen te maken. Wanneer je je inzet verliest, betekent dat dat je met geleend geld in de schulden komt. Dat is zo’n investering zeker niet waard. Beleg dus alleen met geld dat je niet direct nodig hebt.

3. Check altijd het laatste cryptocurrency nieuws 

Via Instagram en andere kanalen zullen influencers je al gauw vertellen dat geld verdienen met crypto een piece of cake is. Toch betekent dat niet dat je zomaar blind moet investeren in cryptocurrency. Zorg ervoor dat je altijd op de hoogte blijft van het laatste cryptocurrency nieuws zodat je die informatie kunt gebruiken bij je volgende zet op de cryptomarkt. Sommige momenten zijn net wat beter om te investeren dan andere momenten. Die kennis verneem je door het nieuws te volgen.

4. Spreid je kansen door je beleggingen te spreiden

Net als bij andere soorten beleggingen is het bij investeren in crypto het geval dat je je kansen moet spreiden. Dat doe je door niet op één paard te wedden, maar door meerdere investeringen te doen. Denk aan een diverse beleggingsportefeuille waarin je investeringen in diverse cryptomunten hebt staan en waarin je investeringen in bijvoorbeeld aandelen, obligaties of andere vormen van beleggingen bewaart. Zo spreid je altijd je inzet.

5. Laat je niet leiden door angst en andere emoties

Het kan er nogal heftig aan toegaan op de cryptomarkt. Waar je de ene dag nog blij wordt gemaakt met een bizarre stijging kan je inzet de volgende dag alweer veel minder waard zijn. Je moet proberen om je niet te laten leiden door angst en andere emoties wanneer je ervoor kiest om te investeren in cryptocurrency. Gebeurt er iets ingrijpends? Verkoop dan niet vanuit angst al je beleggingen. Het is dan toch al gebeurd. Wacht het liever even af en sla toe op het moment dat de koersen laag liggen.

6. Investeer altijd voor de langere termijn in crypto

Daarbij is het sowieso verstandig om voor de langere termijn te investeren in crypto. Dat komt omdat de waarde van iedere cryptomunt zodanig veranderlijk is dat de kans klein is dat je er op de korte termijn veel geld aan kunt verdienen. Wacht liever en laat je investering jarenlang staan. Uit de praktijk blijkt dat de waarde van digitaal geld door de jaren heen alleen maar is toegenomen. Dat gebeurde weliswaar met pieken en dalen, maar onthoud dat de Bitcoin ooit € 0 waard was. Het heeft even geduurd, maar meer dan 10 jaar later is één Bitcoin al € 66.000 waard geweest! Laat je inleg dus vooral staan.

7. Stel altijd doelen voor jezelf bij investeringen

Tot slot moet je weten dat het kan helpen om doelen voor jezelf te stellen wanneer je gaat investeren in crypto. Denk hierbij niet alleen aan spaardoelen, maar juist ook aan hoeveel geld je maximaal per periode gaat besteden aan investeren in crypto. Maak hierbij ook de afspraak met jezelf over bij welk stijgingspercentage je je investeringen gaat verkopen. Tijdens de hoogtijdagen van de pandemie had de Bitcoin een recordwaarde; een mooi moment om je inleg te verkopen. Toch bleven veel mensen hangen; blind door de vraag “wat nou als de munt nog meer stijgt?”. Maak daarom afspraken met jezelf over bij welke stijging je zou stoppen.

Laatste blog berichten