Beste tankpassen (beoordeeld in 2023)

Best beoordeelde tankpas – onze nummer 1 van 2023

Hoewel er heel wat tankpassen te vinden zijn is de tankpas van Move Move toch wel het beste. Door de lage prijs, de voordelige transactiekosten en de hoge dekking heb je met deze tankpas alles wat je nodig hebt. Om nog niet eens te beginnen over het feit dat je hiermee ook gelijk de kosten voor het openbaar vervoer kunt indienen!

Introductie

De meeste mensen betalen met cash geld of met hun pinkaart aan de pomp. Nu is dit niet altijd even handig, al helemaal niet als er meerdere mensen zijn die je auto gebruiken. Hierdoor heb je geen inzicht in de totale brandstofkosten die je kwijt bent, laat staan wie welke kosten maakt. Gelukkig is hier een oplossing voor. Door middel van een tankpas is het namelijk mogelijk om net even wat meer inzicht te krijgen in jouw tank geschiedenis. Nu zijn er heel wat verschillende aanbieders voor deze passen te vinden. Op zoek naar de beste tankpas van dit moment? Lees dit artikel dan zeker even goed door. We hebben namelijk de belangrijkste informatie over het kiezen van de juiste tankpas voor jou op een rijtje gezet. Na het lezen van dit artikel weet je precies welke aanbieder het beste aansluit bij wat jij voor ogen hebt.

Kooptips: 5 belangrijke dingen om naar te kijken bij het aanschaffen van een tankpas

Indien je van plan bent om een tankpas aan te schaffen dan zijn er een aantal dingen van belang om op te letten. Hieronder vind je de top 5 dingen voor het kiezen van de juiste tankpas:

 1. Vergelijk verschillende aanbieders
  Er zijn verschillende aanbieders van tankpassen, elk met hun eigen voordelen en nadelen. Ook zitten er grote verschillen als het aankomt op het netwerk van tankstations. Vergelijk daarom altijd even de diverse aanbieders om te zien welke het beste bij je past.
 2. Kies een breed netwerk van tankstations
  Zorg ervoor dat de tankpas een groot netwerk van tankstations ondersteunt, liefst in heel Nederland of de landen waarin je vaak reist. Zo heb je net even wat makkelijker kiezen uit de  tankstations wanneer het tijd is om te denken.
 3. Controleer de dekking van brandstoffen
  Niet alle tankpassen dekken alle soorten brandstoffen. Als je een specifiek type brandstof gebruikt, zoals diesel of gas, controleer dan of de tankpas wel geschikt is voor deze brandstof. Dit zorgt ervoor dat je vervelende verrassingen aan de pomp kunt voorkomen.
 4. Let op eventuele transactiekosten
  Sommige tankpassen kunnen transactiekosten in rekening brengen bij elke tankbeurt. Let op deze kosten en overweeg of ze opwegen tegen de voordelen van de tankpas. Als het goed is kan je op de site van de aanbieder een overzicht vinden van de totale kosten die je kwijt bent.
 5. Bekijk eventuele extra voordelen: Er zijn tankpassen die extra voordeel bieden, zoals korting op auto-onderhoud, pechhulp of het gebruik van wasstraten. Deze extra’s kunnen natuurlijk handig zijn, maar ze zorgen er wel vaak voor dat je ook wat meer kwijt bent per maand. Maak voor jezelf daarom de afweging of deze extra’s het waard zijn of niet.

5 beste tankpassen van dit moment

Op dit moment zijn er heel wat tankpas aanbieders te vinden via het internet. Wel is het een feit dat lang niet iedere aanbieder even betrouwbaar is. Gelukkig hebben we het makkelijk voor je gemaakt door hieronder dé beste tankpassen onder elkaar uiteen te zetten:

#1 Tankpas van Move Move – prijs: vanaf € 6,95 per maand

Als je echt op zoek bent naar de beste tankpas die je op dit moment kunt vinden dan raden wij je sterk aan om te kiezen voor de pas van Move Move. Move Move staat bekend om zijn uitgebreide mobiliteitsoplossingen die verder gaan dan alleen brandstof. Ze bieden toegang tot een breed scala aan services. Hier moet je niet alleen denken aan het tanken, maar ook aan het parkeren of aan het maken van OV-reizen. Je kunt de tankpas zelfs gebruiken als je jouw auto wilt laten wassen. De tankpas van Move Move kan zowel zakelijk als privé gebruikt worden en is mede populair vanwege de eenvoudige administratie en handige app. De MoveMove tankpas is ook nog eens geldig bij meer dan 4.000 tankstations in Nederland, waaronder grote merken zoals Shell, BP, en Texaco.

De kosten variëren afhankelijk van het type pas dat je kiest (zakelijk of privé) en de specifieke aanvullende diensten die je wilt. De prijzen beginnen meestal bij €6,95 per maand. Op dit moment is er echter een korting waarbij je de eerste drie maanden gratis krijgt, handig voor de mensen die voor het eerst een tankpas afsluiten. Je betaalt geen transactiekosten voor brandstoftransacties en de aanbieder heeft een opzegtermijn van slechts één maand. Move Move biedt naast brandstof ook nog eens fikse kortingen voor de mensen die veel kilometers maken op jaarbasis. Niet zo gek dus dat dit zo’n populaire optie is op dit moment. Hieronder hebben de we grootste voordelen van de tankpas van Move Move voor jou even op een rijtje gezet:

 • All-in-one oplossing voor het betalen van je brandstof, parkeren en OV
 • Toegang tot een uitgebreid netwerk van tankstations en parkeerfaciliteiten
 • Mogelijkheid om de pas zowel zakelijk als privé te gebruiken

#2 Tankpas van Total – prijs: vanaf € 1,- per maand

Tijd om door te gaan met de tweede aanbieder van dit lijstje. Dit is een aanbieder die bij veel mensen wel bekend in de oren zal klinken. Total is immers een wereldwijde aanbieder op het gebied van brandstoffen, niet zo gek dat ze ook een tankpas aanbieden in Nederland. De Total tankpas is vooral handig voor automobilisten die vaak onderweg zijn en gebruik willen maken van het uitgebreide tankstation netwerk van Total. Deze tankstations zijn overal op de wereld te vinden, waardoor het dus ook mogelijk is om te tanken in het buitenland als je op reis bent. Sterker nog, de Total tankpas is geldig bij meer dan 350 Total-tankstations in Nederland en duizenden stations wereldwijd. Je kunt vrijwel nergens zo’n grote dekking vinden als bij deze aanbieder.

De prijs varieert afhankelijk van het type pas en eventuele extra diensten. De basisprijs begint doorgaans bij slechts €1,- per maand. Hou wel rekening met het feit dat de totale prijs uiteindelijk volledig afhankelijk is van wat je zelf wilt. Hoe meer extra’s je afneemt, hoe meer je kwijt bent aan het einde van de maand voor je tankpas. Wel kent deze aanbieder de regel dat zij geen transactiekosten voor brandstofaankopen bij Total-tankstations hanteren. Besluit je dus ooit om bij een ketenpartner te tanken dan kan je voor extra kosten komen te staan.  Naast brandstoftransacties kan de Total tankpas in sommige gevallen ook worden gebruikt voor tol- en parkeergelden. Voor een volledig overzicht van de voorwaarden is het handig om even een kijkje te nemen op de website zelf. Om het overzichtelijk te houden vind je hieronder de grootste voordelen van de tankpas van Total:

 • Toegang tot een wereldwijd netwerk van Total-tankstations voor een lage prijs
 • Mogelijkheid tot betaling van tol en parkeren op bepaalde locaties in het buitenland
 • Diverse tankpasopties voor verschillende behoeften waardoor maatwerk mogelijk is

#3 Tankpas van GO Fuel card – prijs: vanaf € 4,99 per maand

Hoewel deze aanbieder wat minder bekend is dan enkele andere aanbieders is het een goede derde optie om voor te kiezen als je op zoek bent naar een tankpas. De GO Fuelcard richt zich specifiek op zzp’ers en kleine ondernemers, met een focus op scherpe brandstofprijzen en eenvoudige administratie. Dit zou dan ook met name tot de verbeelding moeten spreken voor alle ondernemers die graag voor weinig geld over een goede tankpas willen beschikken. De GO Fuelcard is geldig bij verschillende tankstation merken, waaronder BP, Texaco en Total. Het exacte aantal aangesloten tankstations kan variëren aan de hand van de keuzes die je maakt bij het samenstellen van je pakket. Let hier dan ook echt even goed op als je voor deze aanbieder kiest.

De kosten die je kwijt bent per maand zijn afhankelijk van het type pas en het aantal tankstations waar de pas geldig is. De prijzen beginnen vanaf € 4,99 per maand, waardoor het een erg voordelige aanbieder is in vergelijking met het hogere segment. Los van de lage prijs is het overigens ook erg fijn dat je beschikt over een overzichtelijke site waarop je inzicht krijgt in je totale uitgaven. Door de simpele administratie en rapportage van uitgaven via de website weet je als ondernemer zijnde precies wat je kwijt bent aan het einde van de maand. Hierdoor hou je net even wat meer controle over je totale financiën. Laten we nog even kijken naar de pluspunten die je kunt ondervinden wanneer je kiest voor de tankpas van GO Fuel:      

 • Aantrekkelijke brandstofprijzen en kortingen ten opzichte van anderen
 • Een tankpas die specifiek gericht is zzp’ers en kleine ondernemingen
 • Eenvoudige administratie en rapportage van uitgaven via de website

#4 Tankpas van Tankpas.nl – prijs: vanaf € 7,75 per maand

Dit is een aanbieder die al ontzettend lang actief is als het aankomt op het aanbieden van tankpassen. Het is geen goedkope aanbieder, maar door de hoge kwaliteit die ze te bieden hebben is het wel een aanbieder die een plekje verdient op ons lijstje. Tankpas.nl biedt verschillende tankpas opties aan, zowel voor zakelijk als particulier gebruik, en heeft partnerships met diverse tankstation merken. De tankpassen van Tankpas.nl zijn geldig bij verschillende merken tankstations, waaronder BP, Shell, Esso en Texaco. De prijzen variëren afhankelijk van het type pas en eventuele extra diensten. De kosten beginnen meestal bij €7,75 per maand. Dit is dus niet goedkoop, maar hier krijg je wel weer een hoop voor terug. Zo kan je bij deze aanbieder naast brandstoftransacties ook terecht voor het declareren van kosten voor de carwash en voor het parkeren.

Met een opzegtermijn van één maand beschik je daarnaast over een hoge mate van flexibiliteit. Handig voor de mensen die het prettig vinden om sneller over te stappen op een andere aanbieder als daar toevallig een mooie actie is. De prettige app bevat alle informatie die je nodig hebt om het overzicht te houden op de kosten die je maakt binnen je bedrijf. Vind je het niet erg om wat meer uit te geven dan is dit zeker een aanbieder die we van harte aanbevelen. Tijd om nog even kort stil te staan bij de grootste voordelen die de tankpas van Tankpas.nl te bieden heeft voor jouw als klant

 • Diverse tankpas opties voor verschillende doelgroepen en sectoren
 • Mogelijkheid tot gebruik bij verschillende tankstation ketens over heel de wereld
 • Extra services zoals autowassen en pechhulp voor een lage prijs

#5 Tankpas van MKB Brandstof – prijs: vanaf € 9,90 per maand

Op de laatste plaats is het mogelijk om te kiezen voor de tankpas van MKB Brandstof. Ondanks het feit dat deze onderaan ons lijstje staat is het alsnog een erg goede optie om in overweging te nemen. Voor de mensen die het nog niet weten: MKB Brandstof is gericht op kleine en middelgrote bedrijven. Dit is een bekende aanbieder die met name populair is geworden om hun hoge mate van betrouwbaarheid ten aanzien van enkele andere aanbieders. Een ander groot pluspunt van de passen van deze aanbieder is het feit dat het naast brandstoftransacties ook mogelijk is om andere auto gerelateerde kosten te declareren. Mocht je dus bijvoorbeeld onder houd hebben laten plegen dan is het mogelijk om deze op een eenvoudige manier bij te houden. Hierdoor krijg je op een zeer simpele én snelle manier inzicht in de totale kosten binnen jouw bedrijf.

MKB Brandstof heeft een breed netwerk van aangesloten tankstations, waaronder BP, Shell, Texaco en Total. De kosten variëren afhankelijk van het type pas en het aantal tankstations waar de pas geldig is. De prijzen beginnen bij 9,90 per maand, afhankelijk van wat je voor ogen hebt. Handig om te weten is dat er geen transactiekosten voor brandstofaankopen zijn bij deze aanbieder. Dit is weliswaar voor vrijwel iedere aanbieder zo, maar het is goed om te weten dat je niet onnodig geld kwijt bent bij het tanken. Deze aanbieder kent een opzegtermijn van één maand waardoor je ook nog eens erg flexibel bent. We sluiten dit artikel af met een kort overzicht van de voordelen van de tankpas van MKB Brandstof

 • Geschikt voor kleine en middelgrote bedrijven over heel Nederland
 • Mogelijkheid om diverse autokosten te declareren binnen het bedrijf
 • Samenwerking met meerdere ketens en mogelijkheid tot korting

Conclusie – dé manier om makkelijk te tanken

We hopen dat je dankzij de informatie uit dit artikel een beter beeld hebt gekregen over het kopen van een tankpas. Zoals je wel hebt kunnen zien is een tankpas echt een van de beste aanwinsten die je maar kunt hebben voor wanneer je over meerdere wagens beschikt of wanneer je meer inzicht in je uitgaven wilt. Kies je voor een van de aanbieders die we in onze selectie hebben opgenomen dan weet je zeker dat je alles uit jouw tank-ervaring kunt halen. Liever zelf op zoek? Dankzij onze handige tips en tricks wordt het een stuk eenvoudiger om uit te komen bij de tankpas die past bij wat je zoekt. Voor je het weet wil je helemaal niet meer terug naar de normale manier van betalen!

Wat is een tankpas eigenlijk?

We zien dat er nog altijd een hoop mensen zijn die eigenlijk geen idee hebben wat een tankpas precies is. Een tankpas, ook wel eens een brandstofpas of fleet card genoemd, is een betaalkaart die specifiek is ontworpen voor het afrekenen van je benzine of diesel bij de pomp. Het is een handig hulpmiddel voor particulieren, wagenparkbeheerders en bedrijven met meerdere voertuigen. In plaats van contant geld of een creditcard te gebruiken kan je eenvoudig een tankpas gebruiken om brandstof te kopen. Vervolgens kan je de kosten direct aan de uitgevende instantie van de tankpas factureren.

Wat zijn de voordelen van een tankpas?

Het gebruik van een tankpas brengt meerdere voordelen met zich mee voor jouw als gebruiker. Op de eerste plaats zorgt een tankpas voor een eenvoudige en gecentraliseerde betaling: Tankpassen maken het gemakkelijk om brandstof te kopen zonder dat je contant geld of creditcards nodig hebt. De kosten worden centraal bijgehouden en gefactureerd aan het account dat aan de tankpas is gekoppeld. Tankpassen kunnen dan ook worden gekoppeld aan zakelijke of persoonlijke accounts, waardoor het gemakkelijker wordt om de brandstofuitgaven te volgen en te beheren. Dit is vooral handig voor bedrijven met een wagenpark, omdat ze zo een beter inzicht kunnen krijgen in de brandstofkosten en het brandstofverbruik van hun voertuigen.

Is een tankpas goedkoper op de lange termijn?

Of een tankpas goedkoper is op de lange termijn hangt af van verschillende factoren, waaronder je rijgewoonten, het type tankpas dat je kiest en de voorwaarden van de aanbieder. Sommige tankpassen bieden kortingen op de reguliere brandstofprijzen. Mocht dit voor jouw tankpas gelden en tank je regelmatig dan kan dit op de lange termijn best veel geld opleveren. Maar los van de korting kan je ook geld besparen door het betere brandstofbeheer. Met een tankpas kun je vaak gedetailleerde rapporten krijgen over het brandstofverbruik van elk voertuig in een wagenpark. Dit kan je helpen om inefficiënt brandstofgebruik te identificeren en aan te pakken, wat op de lange termijn kosten kan besparen. Dit maakt een tankpas een prima investering om voor te kiezen.

Laatste blog berichten