Een gids voor Bonus Buy gokkasten

Als liefhebber van de digitale gokkast heb je intussen vast wel eens van de Bonus Buy gokkasten gehoord. Het is tegenwoordig een categorie op zich, die in een relatief korte tijd flink in populariteit is gestegen.

Bij deze duiken we in de ultieme gids over dit type gokkast. We bespreken wat een Bonus Buy slot is, hoe deze is ontstaan en hoeveel je ermee kunt winnen.

Het ontstaan van de Bonus Buy gokkast

Bonus Buy slots zijn al met al een relatief nieuwe ontwikkeling in de wereld van online gokkasten. Zo kwam de eerste softwareprovider Big Time Gaming er in 2017 mee op de markt. Het was de gokkast White Rabbit waarop het voor het eerst mogelijk was om te ervaren waartoe een ‘Bonus Buy gokkast’ allemaal in staat is. Sindsdien is bonussen kopen op slots vrij snel heel normaal geworden.

Bij de traditionele gokkasten moet je als speler flink wat geduld hebben. Je moet namelijk blijven spinnen totdat de bonusronde op een willekeurig moment wordt geactiveerd. De ene keer duurt dit een stuk langer dan de andere.

Met de groeiende populariteit van online casino’s en de toenemende vraag naar snellere, spannendere speelsessies, besloten ontwikkelaars om iets nieuws te introduceren; de mogelijkheid om direct toegang te kopen tot de bonusrondes.

De eerste providers die deze feature implementeerden, merkten meteen dat dit een enorm geliefde optie was. Het motiveerde andere softwareontwikkelaars om ook zo snel mogelijk Bonus Buy slots in hun beschikbare portfolio op te nemen.

Hierdoor is de Bonus Buy-functie nu een vast onderdeel geworden van moderne online gokkasten. Deze functie is echter niet overal ter wereld beschikbaar. Dit hangt altijd af van de plaatselijke regulering.

Wat is een Bonus Buy slot?

Een Bonus Buy slot is dus een online gokkast waarbij je als speler de optie hebt om direct toegang te kopen tot de bonusronde (of andere speciale functie) van het spel. Dit in plaats van dat je ronde na ronde moet wachten totdat je deze vanzelf willekeurig weet te activeren tijdens het normale spel.

Deze optie is uiteraard niet gratis. Zo moet je bijvoorbeeld 50x, 100x of 200x je inzetbedrag per ronde ‘betalen’ voor de onmiddellijke toegang tot de bonusronde. Zet je als speler bijvoorbeeld normaal altijd €1 per spin in? Dan is er een grote kans dat de Bonus Buy-functie €100 of meer gaat kosten.

Ondanks deze hogere inzet krijg je natuurlijk wel meteen toegang tot de spannende bonusrondes, waarin de winsten in potentie hoog op kunnen lopen.

Hoe werken Bonus Buy gokkasten?

Bonus Buy slots werken op een manier die in principe vergelijkbaar is met de traditionele variant van de gokkast, maar dan met de toevoeging van een speciale koopoptie naast het normale ‘spinnen’. Veel mensen vragen zich ook af wat er beter is; direct een bonus kopen of spinnen.

Tijdens het reguliere spel draai je de rollen op de standaardwijze en hoop je voldoende Scatters of andere speciale symbolen te draaien om de bonusronde te activeren.

Bij een Bonus Buy slot werkt dit net iets anders. Je slaat deze hele tussenstap over en koopt de bonusronde als het ware direct. Dit scheelt je bijvoorbeeld:

·         Tijd

·         Frustratie

·         Geld (afhankelijk van hoelang je ‘willekeurig’ had moeten wachten)

Kies je voor de betaling? Dan activeer je de bonusronde meteen. Het gaat dan om bonusrondes als:

·         Free Spins Bonus

·         Pick-and-win-bonus

·         Hold and Win bonus

En zo zijn er ook nog een hoop andere, minder bekende bonussen.

Je betaalt zo extra kosten, maar je krijgt ook de kans om sneller grotere winsten te behalen.

Groots winnen met Bonus Buy slots

Speel je op Bonus Buy slots? Dan heb je altijd de kans om groots te winnen door direct door te gaan naar het meest lucratieve onderdeel van het spel.

In veel gokkasten is het zo dat je alleen in de bonusronde voor de maximale winst van het spel kunt gaan. Denk dan aan 1.000x, 5.000x of tegenwoordig soms zelfs 25.000x je inleg.

Een bonusronde zit vaak vol met speciale symbolen en extra functies, zoals:

·         Vermenigvuldigers

·         Extra wilds

·         Uitbreidende symbolen

·         Extra Scatters

Wanneer je de bonus dan direct koopt, moet je simpelweg allereerst de investering eruit zien te halen. Gemiddeld genomen moet je 100x je standaardinleg van een spin betalen voor de bijbehorende bonusronde. Echter krijg je dan bij sommige gokkasten dus de kans om tot wel 25.000x je inleg hiervoor terug te winnen.

Bieden grote providers Bonus Buy slots?

Veel van de grote providers in de online gokwereld zijn helemaal om en bieden op grote schaal Bonus Buy Slots aan. Denk dan aan gokkasten van:

·         NetEnt

·         Play’n GO

·         Pragmatic Play

·         Big Time Gaming

Er zijn klassieke fruitautomaten met deze functie, maar ook zeker hypermoderne videoslots met de meest uiteenlopende thema’s en innovatieve spelmechanismen. Probeer het zelf uit om te ontdekken of het iets voor jou is! 

Laatste blog berichten