Weet wat je koopt: Een goedkope telefoon

Voordat je een nieuwe smartphone aanschaft wil je wel weten wat je koopt. In dit artikel geven wij de pluspunten en mindere kanten van een goedkopere telefoon. 

We kunnen niet meer zonder een smartphone op zak. Naast dat een smartphone een zegen is, omdat je nu alles en iedereen gemakkelijk kan bereiken. Kan het misschien ook wel een pijnpunt zijn. Je bent krap bij kas, maar je wil toch een goede telefoon aanschaffen. Er zijn gelukkig voldoende goede opties op de markt. Maar het is toch slim om op te letten wat je nu gaat kopen. 

Voordelen van een goedkope telefoon 

Wij zetten een aantal voordelen van een goedkope telefoon op een rij. Ben je opzoek naar een goedkopere kwalitatief goede telefoon? Klik dan op de link. 

Minder kosten 

Het grootste voordeel is natuurlijk dat je minder kosten hoeft te maken aan je telefoon. Heb jij een beperkt budget, dan is dit een reden om te gaan voor een goedkopere smartphone.

Compactere smartphone 

Het kan best een ‘’pain in the ass’’ zijn om een dure telefoon te hebben. Want smartphones zoals de Samsung Galaxy Note zijn te groot om gewoon in je broekzak te stoppen. budget telefoons zijn vaak compacter en kleiner. Dus makkelijk om mee te nemen! 

Iedereen is bereikbaar

Ja, waar je toch misschien gaat voor een duurdere smartphone. Is het toch fijn dat er goedkopere smartphones op de markt zijn. Want hierdoor is iedereen bereikbaar. Van je buurman tot je neef aan de andere kant van de wereld. 

Een back-up telefoon

Je dure iPhone is stuk gevallen! Dat is even een flinke tegenvaller, maar gelukkig heb je altijd nog die goedkope smartphone in de la liggen. Veel mensen houden hun oude telefoon als back-up, maar je kan ook een goedkope smartphone aanschaffen voor het geval dat. Zo hoef je nooit zonder te zitten. 

Minder diefstal gevoelig

Heb jij een smartphone van boven de 1000 €, dan wil een dief deze maar al te graag stelen. Bij een goedkopere smartphone zal dit veel minder aantrekkelijk zijn. Want na diefstal zullen ze de smartphone willen verkopen. Deze zal natuurlijk niks tot nauwelijks iets opleveren. 

Nadelen van een goedkopere telefoon

Er zitten ook nadelen aan een goedkopere telefoon. Wij zetten een paar van die nadelen voor je op een rij. 

Snelheid 

Helaas is een goedkopere telefoon vaak trager. Dit heeft te maken met een processor in de smartphone. Omdat er minder geld te besteden is zullen ook de technische specs van de telefoon minder zijn dan bij een duurdere variant. 

Batterijduur 

Hoelang jij met je smartphone kan doen hangt natuurlijk af van hoeveel je hem gebruikt. Maar ook de batterij is belangrijk. Deze is vaak minder bij een smartphone die goedkoper is. 

Doorverkopen 

Het is makkelijker om een goedkope telefoon door te verkopen. Want de prijs daalt veel minder snel dan een ‘’normale’’ of duurdere telefoon. 

Software-updates 

Vaak zijn de goedkopere telefoons oudere modellen of worden ze een beetje weggezet als onbelangrijk. Daarom zien we vaak dat de software-updates achterlopen. Soms kan je na verloop van tijd zelfs geen nieuwe updates meer doen. 

Robuustheid 

Bij een duurdere smartphone wordt er niet alleen geïnvesteerde in de techniek, maar ook het uiterlijk. Zo zullen ze tegen een flink stootje wel kunnen. Bij een goedkopere telefoon is de behuizing vaak minder waardoor hij makkelijker uit elkaar kan vallen na een val. 

Laatste blog berichten