Vermogen van Bas Smit, zijn vrouw, huis en baan

white samsung android smartphone on brown wooden table

Misschien vraag je je wel af wie Bas Smit is. Dat is begrijpelijk, omdat deze man niet zo extreem veel in de spotlight staat. Toch wordt hij steeds bekender. Bas heeft wel bekende vrouw aan de haak geslagen, die je waarschijnlijk wel kent. Hij staat namelijk ook wel bekend als ‘de man van Nicolette van Dam’. Nicolette is regelmatig te zien op de buis. Ze wonen samen in Amsterdam-Zuid, met hun twee kinderen.

Bas komt van origine uit Gouda en heeft eerste Economie gestudeerd aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Daarna is hij de vastgoedwereld ingerold en heeft een tijdje in die sector gewerkt. Sinds 2017 houdt hij zich eigenlijk alleen nog bezig met ondernemen. Dat doet hij ook vaak samen met zijn vrouw Nicolette.

Waar heeft Bas Smit zijn vermogen aan verdiend?

Goed, hoe is Bas Smit dan aan zijn vermogen gekomen? Hij maakte dus al een goede start door zich te verdiepen in de wereld van vastgoed. Met zakenpartner en mentor Roland Kahn kocht hij meerdere pandjes op om vervolgens te verhuren. Bij Roland leerde hij de fijne kneepjes van het vak.

Toen hij in 2017 begon met ondernemen begon het geld pas echt binnen te stromen. Zo heeft hij over de afgelopen jaren aandelen weten te bemachtigen in zo’n 20 tot 30 verschillende bedrijven. Dat is een erg slimme manier om een passief inkomen te creëren en dat zorgt dan ook voor een lekker salaris naast zijn andere werkzaamheden.

Wat doet Bas Smit?

Goed, hij verdiend dus geld met pandjes en aandelen, maar dat is niet het enige. Hij heeft namelijk nog wat overige werkzaamheden. Hierbij kan je denken aan Brasserie Van Dam, Gamechangers B.V., The Healthy Snackbox, Vidley Videowenskaarten en Innovendo Holding BV. Ook heeft hij vrij recent de bezorgdienst Zapp opgericht, maar dat bedrijf is al snel weer gestopt. Niet alles wat Bas Smit aanraakt, verandert dus (direct)in goud. 

Hij heeft ook al een nieuw project lopen: vegan ijsjes van The Lickin’ Company en natuurlijk niet te vergeten ‘The Padellers’ die flink wat Padelbanen, de snelst groeiende sport van het moment, gaan aanleggen.

De Kamer van Koophandel verzameld heel veel data, zo ook van de ondernemingen van Smit. Zo blijkt het dat Robasco, één van zijn belangrijkste BV’s, in 2019 een eigen vermogen van bijna 6 miljoen euro had. Een kleine indicatie van de bedragen waar we aan mogen denken.

Het vermogen van Bas Smit

Let’s talk money. Want wat is eigenlijk zijn inkomen per maand? We willen je alvast waarschuwen: dit is een hoop geld. Op een dag verdient Bas gemiddeld zo’n 2800 euro. Ja, echt waar. Een klein rekensommetje leert dat dit al gauw neerkomt op een slordige 80.000 euro per maand.

Dit loopt soms zelfs op tot een ton per maand. Doordat Bas ook veel verschillende goede doelen steunt stijgen zijn verdiensten ook nog aanzienlijk. Op jaarbasis verdient hij alleen hiermee al tussen de 300.000 en 400.00 euro. Voor de gesponsorde posts op Instagram eist Bas Smit overigens minstens 25.000 euro per post. Dat is toch lekker makkelijk geld verdienen. 

Bas vindt zichzelf en zijn vrouw absoluut geen influencers. Het liefst leveren zij bereik in ruil voor aandelen, zodat ze echt iets hebben. Ze zien zichzelf namelijk liever als ondernemers en niet als influencers. Toch adverteren Bas en Nicolette ook op Instagram tegen flinke bedragen. Bas rekent dus voor een simpele advertentie op Instagram 25.000 euro. Enorm veel geld, maar voor iemand met een bereik van meer dan 866 duizend volgers, is het ook niet gek.

Influencer award

Bas heeft ruim 850.000 volgers op Instagram. Hierop maakt hij reclame voor bedrijven in ruil voor een klein aandeel of een fiks geldbedrag. Misschien wat apart dat hij dat een prijs zou krijgen voor zijn gedrag op de social media app, maar de meeste influencers kunnen doen wat ze doen, daar dat geld op Instagram te verdienen. Echter is hij wel uitgeroepen tot beste influencer van 2023. Niet gek voor iemand die zich geen influencer vindt. 

Tim Hofman eindigde op plaats twee. Die influencer en journalist won de prijs van beste journalist van 2022, wegens zijn onthullingen over The Voice of Holland. Een knappe prestatie van Bas om dus boven Tim Hofman uit te komen met deze prijs. Al kunnen we wel zeggen: de best journalist en de beste influencer zijn ook niet helemaal dezelfde categorie. Leuk feitje: vorig jaar stond Bas Smit ook bovenaan de lijst van de 100 beste influencers van Nederland.

Instagram

Maar wat doet Bas dan allemaal met Instagram? Hij heeft een aantal tradities die hij vaker terug laat keren. Zo deed hij een tijd lang op vrijdag een danschallenge met een goede vriend van hem. Om te laten zien dat sporten en bewegen ook heel leuk kan zijn en dansen goed is voor iedereen. Een jaarlijks terugkomend ding bij Bas is ook de enorme bos rozen die hij Nicolette geeft op hun jubileum. De twee zijn nu 16 jaar samen, vertaalt naar 192 maanden en dus een boeken van 192 rozen voor Nicolette. Na zo’n post stroomt het. Altijd over van de reacties.

Daarnaast deelt Bas vooral veel filmpjes die hij zelf grappig vindt. Zowel in de stories als op zijn feed. Ook deelt hij foto’s van wat het gezin met elkaar doet. Zo maakten ze het boek ‘Nederland heeft alles’ en voor dat boek bezochten ze elke provincie. Al lang voordat het boek uit was kon Instagram meegenieten van de leuke plaatjes die ze schoten in alle hoeken van het land. Vooral voor een flinke dosis humor en vrolijkheid moet je bij Bas zijn en ook zijn Instagrampagina, maakt daar deel van uit.

Nederland heeft alles

Toen de wereld op slot ging door corona, kreeg Bas weer een goed idee: op vakantie in Nederland, maar dan zodat er geld verdiend kan worden. Samen met zijn vrouw Nicolette van Dam bracht hij in 2021 een boek genaamd ‘Nederland heeft alles’ uit. Dit boek is te verkrijgen voor 20 euro, en is al meer dan 100.000 keer verkocht. Dit boek heeft dus al een omzet gedraaid van meer dan 2 miljoen euro. Natuurlijk gaat niet alle winst naar familie Smit, maar de royalties voor een goedlopend boek zijn natuurlijk altijd welkom. Vanwege dit succes volgde in 2022 ‘Amsterdam heeft alles’.

Controverse

Hoewel Smit door de jaren heen ontzettend veel bekendheid heeft vergaard, zijn niet alle berichten zo positief. Zo blijkt er een mogelijk schandaal te zitten in de verdiensten die zij met een deal met Coca Cola hebben vergaard. Nouja, zolang de evenementen zoals de Amsterdamse Zomer nog maar doorgaan, zal het ons net niet genoeg interesseren (of toch wel?).

Laatste blog berichten