Rob van Looy: televisie, vermogen en meer

/

Rob van Looy, wie is deze man? Van Looy kwam een aantal keer in het nieuws en is bekend van zijn deelname aan het programma Doe alsof je thuis bent

Wat het vermogen van de landgoedeigenaar is, is niet bekend. Maar als we kijken naar de grote luxe waarin hij leeft en het feit dat hij vastgoed bezit, doet ons vermoeden dat het niet om niks gaat. Wat we wel weten over de man, vertellen we je in deze blog. 

Wie is Rob van Looy?

De Nederlander, van wiens personalia erg diep verborgen zijn, staat bekend als luxe landgoedeigenaar. Of, een landgoedeigenaar die zelf in luxe woont. De man heeft aan het beheren van het landgoed De Zuilen al veel bereikt. Helaas is datgeen dat hij heeft bereikt over het algemeen niet heel positief, maar daarover later meer.

Privé

Van Van Looy is bekend dat hij is getrouwd met zijn vrouw Yaquelin. Ook heeft hij een dochter, genaamd Elena. Over verdere informatie van Van Looy is weinig te vinden.

Bekendheid 

Van Looy heeft zich toch op een manier bekend gemaakt in de Nederland. Dit is in elk geval resultaat van een verschillende keren dat hij in het nieuws en/ of op tv is gekomen. Allereerst zullen we ingaan op zijn relatie met het landgoed De Zuilen. Verder zullen we vertellen over zijn deelname aan het programma Doe alsof je thuis bent. 

Landgoed De Zuilen

Het landgoed de Zuilen te Hillegom is een omstreden onderwerp voor buurtbewoners. Al jarenlang is Van Looy in gevecht met de gemeente. De gemeente eiste dat hij een aantal gebouwen naar de grond zou helpen, Van Looy hield voet bij stuk. Van Looy hield zijn voet overigens wel liever weg van de vijvers. Een aantal jaar terug ging hij de strijd aan met de Amerikaanse rivierkreeften, die zich daar huisvesten. 

Het is een ingewikkelde zaak, het landgoed De Zuilen. Liefhebbers en Van Looy hadden al lang en graag gezien dat het weer haar deuren naar publiek opende, zelfs met een kleine horeca-onderneming erbij. Op Facebook werd eveneens aandacht gevraagd en er werd zelfs een petitie gestart voor de heropening van een Bed&Breakfast. 

Waarom al deze drama? Van Looy opende meerdere zaken en hostte meerdere activiteiten zonder de juiste vergunningen. De gemeente werd woest, maar van Looy bleek alleen maar verbaasd. De aantijgingen gaan al terug naar 2017. Zes jaar later is niet bekend wat de toekomst van het landgoed is.

Doe alsof je thuis bent

Van Looy participeerde in het programma Doe alsof je thuis bent. In dat programma gaan gezinnen op vakantie in eigen land, in iemands anders huis. Dat Van Looy het programma heeft moeten ‘overleven’ is wel begrijpelijk. Hoewel ze zelf ook in de natuur leven, was dit toch wel een andere ervaring van het natuurlijke leven. Ze hebben een terrein ‘van 4 hectare met een pittoresk boerderijtje, een luxe villa en nog een huisje op een eiland’. 

Maar goed, menig Nederlander zal wel zijn geschrokken wanneer ze in eenzelfde situatie terecht zouden komen. Douchen kon alleen wanneer water uit de regenton werd verwarmd. Niet met een boiler of iets dergelijks, maar door het stoken in een houtkachel. Drinkwater was ook een luxe, gezien ze een kwartier moesten lopen om het bij de dichtstbijzijnde boer te halen. 

Steenrijk, Straatarm

Een programma dat lijk op Doe alsof je thuis bent, is Steenrijk, Straatarm. Steenrijk, Straatarm is een televisieprogramma dat sinds 2017 wordt uitgezonden op SBS6. In elke aflevering wisselen twee gezinnen, waarvan de ene zeer welvarend is en de andere in armoede leeft, tijdelijk van levensstijl en budget. Het programma heeft als doel om meer begrip en empathie te creëren tussen mensen uit verschillende sociale klassen.

De welvarende familie moet bijvoorbeeld leven van een minimuminkomen en leert zo wat het betekent om rond te komen van weinig geld. Dat vindt plaats terwijl het arme gezin opeens de beschikking heeft over veel meer financiële middelen en de kans krijgt om hun levensstandaard te verbeteren.

Vermogen

Het vermogen van Van Looy blijft vissen in een water zonder vissen. Of vissen in een water zonder rivierkreeften, sinds Van Looy de strijd hiermee aanging. Hoe dan ook, wat Van Looy verdient is onbekend. Toch zal hij op een manier aan de plek zijn gekomen die hij nu bezit, dat veel luxe uitstraalt. Aan de andere kant, toen hem door de gemeente een dwangsom van €200.000 werd opgelegd, kon hij dit naar eigen zeggen niet betalen. 

Rob van Looy is voor nu en blijft misschien wel een mysterieuze man. Zijn eigenaarschap van het landgoed De Zuilen heeft hem naamsbekendheid opgeleverd. Verder blijft de man in de schaduw van de media en leeft zijn leven rustig verder.

Laatste blog berichten