Poen besparen op je internet abonnement?!

Regelmatig zetten we interessante bespaartips voor je klaar op Poen.nl en dit keer hebben we weer een nieuwe tip voor je in petto. Wat jij met je poen kunt doen? Veel meer als je ervoor zorgt dat je bespaart op de vaste lasten. Want wist je dat de kans groot is dat je voor minder geld een internet abonnement kunt afsluiten dat net zo snel of mogelijk zelfs sneller is dan je huidige abonnement? Lees mee en bespaar!

Vergelijken en overstappen

Het beste wat je kunt doen is goedkoop internet thuis vergelijken en overstappen van provider. Het gaat niet specifiek om een bepaalde aanbieder, maar het gaat er juist om dat je naar een andere provider gaat dan waar je nu zit. Vrijwel alle providers hebben namelijk een flinke welkomstaanbieding voor je klaarstaan, waarmee je tot wel 50% aan knaken per maand kunt besparen op je abonnement.

Kan ik overstappen en hoe werkt dat?

Er zit wel een voorwaarde aan, je mag namelijk op dit moment niet vast zitten aan een lopend contract. Hopelijk heb je op dit moment dus een doorlopend contract dat je maandelijks op kunt zeggen! Hoe je dat vervolgens aanpakt:

1. Ga naar de website van ProviderCheck
2. Vul je postcode en huisnummer in
3. Kies wat je wilt vergelijken: alleen internet, of ook tv en bellen
4. Klik op ‘Nu vergelijken’, wacht 1 minuut op de resultaten
5. Vergelijk de aanbiedingen en kies je deal!

Laagste prijs, beste optie?

Met behulp van de postcodecheck kun je dus razendsnel zien wat de beste deals zijn op jouw adres. Maar wat is de definitie van ‘beste deal’? Wellicht ben je geneigd om naar de prijs in verhouding tot de snelheid te kijken, waar je in de resultaten ook op kunt filteren. Maar dat is niet altijd de beste aanbieding voor jou, en wel om de volgende redenen.

Gratis streamingsdiensten!

Bij sommige welkomstdeals krijg je nog extra cadeaus aangeboden. Hierbij kun je denken aan een gratis abonnement op Film1, Filmbox, Canal+ Films & Series en ESPN Compleet. Ben je bijvoorbeeld een grote sportliefhebber? Dan kan het een voordeligere keuze zijn om voor dat abonnement te gaan van enkele euro’s duurder, omdat je op die manier de extra kosten van een sport streamingsdienst uitspaart. Deze deals zijn overigens wisselend per moment, en zijn dan inbegrepen in de internet + tv abonnementen.

En korting op mobiel!

Iets anders om naar te kijken, is de mobiele provider waar je op dit moment bij zit. Zo geniet je bij KPN, Ziggo (Vodafone) en Budget Alles-in-1 ook van voordeel op je mobiele abonnement, en bij die laatste ook op energie. Je ontvangt bijvoorbeeld korting of gratis belminuten. Ook deze extra voordelen zijn slim om mee te nemen in je keuze, zodat je onder de streep het voordeligst uitkomt.

TV wel of niet meenemen in pakket

Dan rest er ook nog de keuze of je tv mee wilt nemen in je pakket, want misschien kijk je amper nog naar de reguliere tv. Mocht je daar nog enkele programma’s op kijken, dan kun je ook overwegen om daar de (gratis) streamingsapps voor te gebruiken, zoals RTL XL en KIJK. Zo houd je mooi wat extra poen over, bovenop de voordelen van de overstap!

Laatste blog berichten