Kies voor een training in coachend leidinggeven 

black floor lamp on living room sofa

Ben je toe aan een volgende stap in je persoonlijke ontwikkeling, of zoek je naar kansen om je ambities na te jagen in de komende jaren? Een training coachend leidinggeven kan het overwegen waard zijn. Niet alleen wanneer je momenteel al werkzaam bent als project- of bijvoorbeeld lijnmanager. Ook wanneer je dergelijke functies ambieert. Tijdens een training coachend leidinggeven leer je meer over de verschillende leiderschapsstijlen die je aan kunt hangen, de wijze waarop je een medewerker meer verantwoordelijkheid kan geven zonder dat dit ten koste gaat van diens productiviteit, enzovoorts. Ook de keerzijde van het leidinggeven, het op respectvolle wijze confronteren van medewerkers met hun prestaties of gedrag op de werkvloer, komt bij zo’n training aan bod. 

Leidinggeven is een waardevolle vaardigheid

Leidinggeven is geen bijzaak, het is een vaardigheid die je jezelf aan kunt leren. Dat geldt voor leidinggeven in algemene zin, maar ook meer specifiek voor coachend leidinggeven. Een opleiding in deze richting is bepaald geen no nonsense, er komt een brede variëteit aan onderwerpen van pas die helpen je soft skills in algemene zin te verbeteren. Leidinggeven op een coachende manier omvat namelijk veel meer dan het delegeren van taken aan je collega’s. 

Dit verstaat men onder coachend leidinggeven 

Coachend leidinggeven is gericht op het ontwikkelen van een omgeving waarin ieder teamlid op zijn of haar eigen manier de mogelijkheid heeft om een zekere groei door te maken. Voor de ene medewerker zal dit betekenen dat hij of zij veel persoonlijke aandacht wenst. Daar waar een andere medewerker liever zelf de regie neemt over diens werkzaamheden. Hoe creëer je een setting waarin dit mogelijk is? Op welke manier kun je medewerkers zelf laten aangeven, wat voor hen het beste werkt? Hoe corrigeer je een collega op het moment dat de productiviteit afneemt? 

Aan de slag met de ontwikkeling van bruikbare technieken 

Als vaardigheid is leidinggeven niet altijd even makkelijk te doorgronden. Hoe pas je verschillende leiderschapsstijlen concreet toe in de praktijk? Wat houdt zo’n leiderschapsstijl concreet in? Tijdens een training (coachend) leidinggeven krijg je bruikbare technieken aangereikt om mee aan de slag te gaan in de praktijk. De toepassing ervan maakt dat je al snel in de gaten hebt wat voor jou als leider werkt, of wat juist helemaal niet goed uitpakt. Dat is niet alleen afhankelijk van je eigen persoonlijkheid, maar ook van die van de mensen in je team. 

Laatste blog berichten