Investeren in het leukste wat er is: horloges!

silver and black chronograph watch

De huidige markt van horloges omvat zo’n €25 miljard aan waarde en blijft groeien volgens de experts van Bloomberg. Ondanks dat de markt nu wat minder positief gesteld is, is het rendement in horloges alsnog flink als we kijken naar de data van de afgelopen jaren. En hoe leuk is het als je kunt investeren in iets waar je plezier van kunt hebben? Precies.

Rendement uit het verleden

Natuurlijk is behaald succes uit het verleden geen garantie voor de toekomst, maar als we kijken naar de data, dan is de horlogemarkt en het rendement daarop flink geweest. Vroeger, zo’n 8 jaar geleden, kon je bijvoorbeeld nog een Rolex Submariner of GMT-Master II kopen voor rond de €5.000. Een nieuwe, wel te verstaan. Nu ben je minimaal het dubbele kwijt, en da’s toch een lekker rendement. De markt, vooral die van vintage horloges, gaat de komende jaren nog groeien en zelfs verdubbelen tot een waarde van ruim €50 miljard in 2030, wat kansen biedt voor de investeerders onder ons.

Wat zijn de moneymakers?

Rendement dragen, plezier van hebben en kunnen delen met jouw omgeving: da’s het leukste wat er is. Maar wat zijn dan die moneymakers in de markt van luxe horloges? Een goede, stabiele investering is Rolex gebleken, maar ook merken als Vacheron Constantin, Audemars Piguet en Patek Philippe zijn interessant. Mocht je een budget ter beschikking hebben van zo’n €5.000 om te investeren, dan kun je het beste kijken naar vintage horloges. Deze horloges zijn minimaal 30 jaar oud en worden niet meer gemaakt, waardoor deze de status discontinued krijgen. Deze horloges hebben vaak toffe wijzerplaten, vertellen een uniek verhaal en behalen dus ook een lekker rendement. Noot: we zijn geen financieel adviseurs en doe altijd je eigen onderzoek als je gaat investeren. 

Hoe te beginnen?

De vuistregel is eigenlijk simpel: koop iets dat je mooi vindt. Dan kun je namelijk volop genieten van je investering, omdat je er blij van wordt. Mocht je nou heel droog een investering doen en geen emotionele verbintenis aan willen gaan, kijk dan naar de gebruikte materialen, naar de data uit het verleden en maak je keuze. Een goede optie kan dan bijvoorbeeld een (vintage) Rolex Day-Date zijn, omdat die gemaakt zijn van edelmetalen zoals platina en massief goud, waardoor het horloge altijd een waarde vertegenwoordigd van de edelmetalen. 

Laatste blog berichten