Hoe je nieuwe cryptomunten kunt vinden om in te investeren, voordat ze op de markt komen

a person holding a coin in front of a computer

De cryptocurrencywereld is voortdurend in ontwikkeling en op regelmatige basis worden er nieuwe munten gelanceerd. Sommige van deze nieuwe munten bieden enorm veel mogelijkheden tot winst als je er vroeg genoeg in belegt, bijvoorbeeld nog voordat ze beschikbaar worden voor het grote publiek via zogenaamde ICO’s (Initial Coin Offerings).

Joren Verdoes, crypto-expert bij Bitcoin Magazine, geeft aan dat dergelijke presale crypto munten veel potentieel voor groei hebben. Dankzij hun kleine marktkapitalisatie en lage prijs bieden dergelijke crypto’s dus een interessante kans voor beleggers.

Maar hoe kan je nu het kaf van het koren scheiden en veelbelovende nieuwe cryptomunten herkennen? In dit artikel geven we je enkele concrete tips om nieuwe cryptomunten te ontdekken en te evalueren, nog voordat ze worden gelanceerd. Dit kan je helpen om de meeste winst te halen uit je cryptobeleggingen.

1.       Ga op onderzoek uit

De eerste stap is om je vinger aan de pols van de cryptomarkt te houden. Houd cryptonieuwswebsites en blogs in de gaten, zodat je op de hoogte bent van de laatste ontwikkelingen en aankondigingen. Er zijn tal van gespecialiseerde crypto-analysewebsites te vinden en je kan ook naar de nieuwssecties van crypto-exchanges kijken. Deze publiceren regelmatig artikelen over nieuwe presale munten (ICO’s) en andere opkomende projecten. Door deze bronnen goed in de gaten te houden, kan je op tijd informatie krijgen over aankomende investeringsmogelijkheden. Let vooral op projecten die een uniek probleem oplossen of een nieuwe functie aan de blockchainwereld kunnen toevoegen.

2.       Whitepapers en projectdocumentatie

Zodra je een potentieel veelbelovend project hebt gevonden, moet je kijken naar de bijhorende whitepaper en andere projectdocumentatie. Dit is essentieel om te begrijpen waar het project precies over gaat, wat de doelstellingen zijn en of het uiteindelijk een gouden toekomst te wachten kan staan. In een whitepaper kan je een diepgaande uitleg vinden van het project, het “nut” van de cryptomunt (welk probleem het probeert op te lossen), de roadmap, het team achter het project, enzovoort. Kijk zeer kritisch naar de levensvatbaarheid van het project. Vertrouw niet alleen op hype, wees objectief.

3.       Tokenomics

De “tokenomics” (token + economics) van een cryptoproject kan je ook veel leren over de mogelijke winstgevendheid ervan. In het tokenomics-model kan je immers de uitgifte en verdeling van de cryptomunten bekijken, samen met het economische mechanisme dat de mogelijke waarde ervan zal ondersteunen. Wat is de totale voorraad tokens, hoeveel munten zullen worden toegewezen aan het team en investeerders, hoe zullen deze tokens worden gebruikt binnen het ecosysteem van het project, en hoe zullen ze worden uitgegeven aan het bredere publiek? Een economisch vatbaar model is een goede indicatie van de waarde van een bepaalde munt op lange termijn. Dit is belangrijk om te weten, omdat je dan een enorm risicovol “pump and dump” scenario kan vermijden,

4.       Het team en de omringende gemeenschap

Wie achter het project zit en wie de cryptomunt ondersteunt, zal ook een cruciale rol spelen bij het eventuele succes ervan. Je kan hier op voorhand reeds inzicht in krijgen, door te kijken naar de achtergrond en ervaring van de teamleden. Welke eerdere projecten staan op hun naam en wat zijn de prestaties daarvan? Als je een cryptoproject vindt met een ervaren en competent team, dan is de kans veel groter dat het project effectief succesvol zal worden. Daarnaast moet je ook kijken naar eventuele partnerschappen met gerenommeerde bedrijven en (grote) investeerders. Deze zijn vrijwel altijd een positief signaal voor de levensvatbaarheid van een cryptoproject. Als je ziet dat een bepaalde cryptomunt ondersteund zal worden door bekende bedrijven, aanvaard zal worden bij cryptocasino’s of dat grote beleggingsfondsen er geld in pompen, is de kans enorm groot dat het project sterk kan groeien.

Laatste blog berichten