Hoe Cody Gakpo zijn vermogen opbouwde

brown brick building with flag of america

Is hij de nieuwe Arjen Robben, of is hij het niet? Nou, zeg jij het maar, want wij vinden dat Cody Gakpo gewoon Cody Gakpo is. Niks geen vergelijking met oude profvoetballers van het Nederlands elftal, hij is gewoon wie hij is. In elk geval zullen we ons in deze blog richten op het carrièrepad dat Cody Gakpo tot nu toe heeft gelopen. In het bijzonder zullen we ingaan op het vermogen dat hij hiermee heeft verdiend. Want, laten we eerlijk zijn, we zijn toch allemaal wel nieuwsgierig naar wat dat schuift, het zijn van een professioneel voetballer?

Een gelovige voetballer

Cody Gakpo maakt er geen geheim van dat hij erg gelovig is. Bij elk succes dat hij boekt en bij elk doelpunt wat hij maakt, he will praise the Lord. Misschien (of misschien ook niet) heeft dat er uiteindelijk voor gezorgd dat hij op zo’n jonge leeftijd al zo succesvol is. Met zijn schamele 25 jaar (in 2024) is hij in vergelijking met sommigen van zijn teamgenoten namelijk nog maar een guppie.

The road to succes

Wat ook tot zijn succes heeft geleid, Cody Gakpo heeft er al een mooie carrière op zitten. Anyway, het begon allemaal bij de jeugdopleiding van PSV Eindhoven. Hij maakte zijn professionele debuut voor Jong PSV in het seizoen 2016/17, waar hij 17 doelpunten maakte in 26 wedstrijden. In het seizoen 2018/19 brak Gakpo door in het eerste elftal van PSV en vestigde zich geleidelijk als een sleutelspeler.

Zijn doorbraak kwam in het seizoen 2020/21 waarin hij een cruciale rol speelde in zowel nationale als Europese competities. Een van zijn opvallende prestaties was het winnende doelpunt in de finale van de KNVB Beker 2022 tegen Ajax. Well done, Gakpo, want zo blijkt, al zijn successen bleven niet onopgemerkt. In 2023 zou er een transfer plaatsvinden naar de club FC Liverpool. De transfer was zelf iets meer dan 40 miljoen euro waard en de marktwaarde van Gakpo zelf steeg er ook nog eens enorm door.

Een passend salaris

Als je carriere dan ineens zo de goede kant opdraait, dan snap je ook wel dat je vermogen daarbij veranderd. Althans, in de zin van dat je wordt beloond voor wat je waard bent. En inderdaad, het schijnt dat Gakpo bij Liverpool zo’n 7 miljoen euro op jaarbasis verdiend. Dat komt neer op ruim 100.000 euro per week en dus ook duizenden euro per dag.

Dat staat natuurlijk los van eventuele bonussen, het salaris dat hij ontvangt voor het spelen bij Oranje en mogelijke sponsordeals die hij heeft gesloten. Voor ons klinkt het wel redelijks als een jaloersmakend vermogen, al schijnt dit voor ‘voetbalbegrippen’ eigenlijk nog wel mee te vallen. Enfin, zo’n salaris maakt dat Gakpo waarschijnlijk al wel miljonair is. Spaart hij eventjes door, dan kan hij het doortrekken naar een titel van multimiljonair. Hoewel zijn exacte vermogen niet bekend is, hoef je je geen zorgen te maken of hij het einde van de maand wel redt. We hopen dat je hiermee voldoende geïnformeerd bent en zien je dan ook graag terug bij een volgende blog op Poen!

Laatste blog berichten

Effectief omgaan met tijd

Time management is een cruciale vaardigheid in zowel ons professionele als persoonlijke leven. Het effectief beheren