Het grootste jacht ter wereld

Het is een droom van velen, een eigen jacht waarmee ze de zeeën en oceanen van de wereld kunnen verkennen. Maar voor een kleine groep mensen is dit geen droom, maar werkelijkheid. En het is zeker een grote mate exclusiviteit, want het prijskaartje van wel een miljoen per meter jacht, is niet niks. Voor sommigen kan het jacht niet groot genoeg. Het schip is niet alleen een technisch meesterwerk, maar ook een symbool van luxe en onbeperkt comfort.

Van wie is het grootste jacht

Het grootste jacht van het moment, genaamd ‘Azzam’ is in handen van Sheikh Khalifa bin Zayed Al Nahyan. Het schip is maar liefst 180 meter lang en is van alle luxe voorzien. Het is in minder dan 3 jaar met ongeveer 4000 mensen gebouwd bij het Duitse Lürssen Yachts. Het jacht is niet de duurste die ooit is gemaakt, maar kostte alsnog een slordige $600 miljoen, wat neerkomt op ongeveer €550 miljoen. Het duurste jacht is miljarden waard. Een groot verschil met deze, maar dat komt met name omdat de romp van de boot is bedekt met duizenden kilo’s goud en platina. Het jacht is dan ook ‘maar’ 30 meter lang en in handen van Robert Kuok

Wat maakt dit jacht uniek?

Er zijn vele kenmerken die dit jacht tot een uitzonderlijk schip maken. Natuurlijk is het formaat uitzonderlijk. Voor je beeldvorming: in 180 meter kan je bijna een voetbalveld in de lengte op en neer lopen. Hierdoor is er volop ruimte aan boord voor gasten en bemanning, zonder dat er ook maar iets aan luxe hoeft te worden ingeleverd. De bemanning verblijft vaak in een apart gedeelte, zodat zij niet over dezelfde paden hoeven te bewegen als de eigenaar en gasten. Een leuk feitje over de lengte van dit schip, is dat het nooit de bedoeling is geweest dat het de 180 meter zou halen. Er was geen streven om het zo groot te bouwen, maar er was ruimte nodig voor onder andere het imposante motorsysteem. Uiteindelijk is het schip meer dan 30 meter langer worden dan origineel gepland.

Verder is de snelheid ook een eigenschap dat dit jacht uniek maakt. Dankzij de krachtige motoren en geavanceerde technologieën is dit jacht in staat om snelheden te bereiken die bijna ongeëvenaard zijn. Het jacht heeft een topsnelheid van ongeveer 32 knopen. Nog geen enkel jacht van dergelijke afmetingen heeft deze snelheid kunnen behalen. Bovendien is er een modern navigatiesysteem aan boord. Dat is handig, want met zo’n imposant schip zul je niet overal kunnen komen. Wanneer het schip ergens strandt, zal het een mega operatie zijn om het weer varende te krijgen. Het was namelijk al een hele opgave om het schip van de werf naar de zee te vervoeren.

Het ontwerp: een meesterwerk op het water

Natuurlijk is de grootte en snelheid van dit schip indrukwekkend, maar het ontwerp is waar het echt om gaat. Het uiterlijk van het jacht is ontworpen door Nauta Yachts, en het resultaat is niets minder dan verbluffend. Het schip heeft een elegant en slank uiterlijk, met prachtige lijnen die de snelheid benadrukken. Het interieur is vormgegeven door Christophe Leoni. Hierbij is nauw contact gehouden met de eigenaar van het schip, zodat alles naar zijn smaak voldoet.

Verder is er veel aandacht besteed aan de verhouding tussen het wateroppervlak en het schip, waardoor het jacht bijna magisch lijkt te zweven op het water. Op het schip is onder andere een helikopterplatform te vinden, zodat ook gasten van verder weg kunnen aanvliegen.

Luxe aan boord: een thuis weg van huis

Maar het is niet alleen het uiterlijk van dit jacht dat zo bijzonder is. Aan boord is er volop ruimte voor 36 gasten, met comfortabele cabines, luxe lounges, en uitgebreide entertainment mogelijkheden. Hierdoor voelt men zich aan boord echt als thuis weg van huis. Bovendien is er een team van zo’n 80 getrainde bemanningsleden aan boord, die zorgen voor alles wat men nodig heeft. Van heerlijke maaltijden tot een exclusieve spa-beleving, niets is te gek.

Ga je liever voor een potje golf, ook dat is geen probleem, want er is een golfbaan aan boord. De dag afsluiten met een feestje kan na een bezoekje aan de bioscoop in de club, die zich op het schip plaatsvindt. Verder zijn er nog meer, bijna onwerkelijke features. Het schijnt namelijk dat er op het schip zelfs een antiraketsysteem aanwezig is. Ook kan je aan boord gaan van onderzeeër.

Het jacht biedt niet alleen comfort en luxe, maar ook een unieke beleving op het water. Gasten kunnen ongerepte baaien verkennen, prachtige zonsondergangen bekijken, of gewoon ontspannen op het dek, afgezien van waar het jacht zich op dat moment bevindt. Het is een jacht dat echt een thuis weg van huis biedt, en dat is waarom het zo ontzettend in trek is bij de meest veeleisende reizigers en avonturiers. Opstappen van het vaste land is waarschijnlijk niet mogelijk. Je zal dan met een kleiner bootje naar het schip moeten varen. Vaak heeft die ook al het formaat waarvan menigeen zou denken dat het een jacht is.

Al met al is het grootste jacht ter wereld een unieke combinatie van technologie, design en luxe. Het is een schip dat verder gaat dan alleen een middel om van A naar B te varen. Het is een beleving, een symbool van verfijning en onbeperkte mogelijkheden. Voor degenen die het geluk hebben om aan boord te mogen, zal dit een onvergetelijke reis worden die ze nooit zullen vergeten.

Laatste blog berichten