Groei in de omzet van je onderneming met slimme marketingmiddelen 

person using microsoft surface laptop on lap with two other people

Als ondernemer kan het best lastig zijn om de omzet van je bedrijf voortdurend te laten groeien. De concurrentie neemt toe, het is in de huidige tijd lastig om geschikt personeel te vinden voor de acquisitie van je organisatie, enzovoorts. Dit artikel zoomt in op de verschillende marketingmiddelen die je kunt gebruiken om je organisatie op slimme wijze onder de aandacht te brengen van een breed publiek. Heb je bijvoorbeeld pennen of aanstekers bedrukken al eens overwogen? Je kunt deze op verschillende plekken uitdelen aan de doelgroep van je organisatie. Denk aan de deelname aan een grote beurs, het weggeven ervan tijdens een borrel met klanten en zakelijke relaties op kantoor, enzovoorts. Er zijn meer opties. 

Bedrukken van verschillende promotiematerialen

Het bedrukken van promotiematerialen is niet alleen interessant om deze uit te kunnen delen aan klanten en relaties. Je kunt ze ook weggeven aan je eigen medewerkers. Denk bijvoorbeeld aan het bedrukken van waterflessen of een groot badlaken. Het zijn promotiematerialen die altijd van pas zullen komen. Ze worden gebruikt op kantoor, tijdens een vakantie, een wandeling in het bos, enzovoorts. Dit kan een positief effect hebben op de naamsbekendheid van je organisatie. Wat is de prijs voor waterflessen bedrukken, is een vraag die hierbij al snel opspeelt. Afhankelijk van het model dat je kiest en de inhoud daarvan kan dit al vanaf slechts een paar euro. Des te meer drinkflessen je bestelt, des te goedkoper het per waterfles wordt. Bij het bestellen van bedrukte promotiematerialen heb je de keuze uit verschillende kleuren. Kies voor een kleur die past bij je huisstijl.  

Naamsbekendheid verbeteren van groot belang 

Er zijn verschillende onderzoeken uitgevoerd naar het belang van een brede naamsbekendheid van organisaties. Bij deze onderzoeken komt naar voren dat consumenten een merk of bedrijfsnaam gemiddeld zes à zeven keer moeten tegenkomen, voordat zij een organisatie volledig vertrouwen. Dit betekent concreet dat zij zeker bij grotere uitgaven pas een aankoop doen, wanneer zij je bedrijfsnaam zeven keer gezien hebben. Zou je uitsluitend inzetten op de toepassing van online marketing, dan is het lastig om dat aantal op een korte termijn te halen. Combineer je online marketing om deze reden met de verschillende vormen van offline promotiematerialen. 

Bestel je relatiegeschenken en promotieartikelen bij Loopper.nl Naar wat voor type product gaat jouw voorkeur uit bij het vergroten van je naamsbekendheid? 

Laatste blog berichten