Geld besparen door het kopen van een refurbished telefoon

Hoewel het kopen van een refurbished telefoon een aantal jaren geleden nog niet erg populair was, zie je dat steeds meer grote retailers ervoor kiezen om naast nieuw, ook refurbished producten te verkopen. Refurbished is niet alleen duurzaam, het bespaart zowel consument als bedrijf een groot gedeelte van de aanschafprijs. 

Wat is een refurbished telefoon?

Een refurbished telefoon is een telefoon die eerder verkocht is geweest. In veel gevallen is de telefoon slechts enkele weken in gebruik geweest wanneer deze in de mooiste staat verkeert. Refurbished toestellen worden vaak in meerdere gradaties verkocht, zo kun je een toestel kopen dat zo goed als nieuw is (a-grade) maar ook een toestel dat licht gebruikt (b-grade) of zelfs zichtbaar gebruikt (c-grade).

Hoe wordt de kwaliteit van refurbished gegarandeerd?

Refurbished toestellen zijn eerder gebruikt geweest. In tegenstelling tot tweedehands producten wordt elk refurbished product helemaal gecontroleerd voordat deze weer opnieuw kan worden verkocht. Elk bedrijf dat refurbished producten verkoopt, controleert alle producten grondig zodat de kwaliteit kan worden gegarandeerd. Zo wordt allereerst altijd het scherm van het toestel gecontroleerd op krassen, vlekken en andere beschadigingen. Daarna wordt het frame op uiterlijke staat gecontroleerd om te bepalen onder welke uiterlijke gradatie het toestel valt. De werking van een toestel wordt door een speciale test gedaan, zo wordt de conditie van de batterij gecontroleerd. Als laatste test worden ook alle kleine onderdelen op functioneren gecontroleerd zoals de camera’s, dock connector, knopjes en natuurlijk de luidspreker. Wanneer een toestel de test doorstart wordt deze vervolgens grondig gereinigd en klaargemaakt voor verkoop. 

Hoeveel geld bespaar je met refurbished?

Door voor een refurbished telefoon te kiezen in plaats van voor een nieuw toestel te kiezen kan er flink wat geld worden bespaard. Wanneer je bijvoorbeeld de originele introductieprijs van een iPhone 11 op zoekt zit je op een bedrag van maar liefst 809 euro. Tegenwoordig is een refurbished iPhone 11 verkrijgbaar vanaf 269 euro. De besparing op dit toestel loopt in dat geval op tot 540 euro en dat is ruim 66%. In het algemeen is het wel zo dat er meer besparing plaatsvindt hoe ouder het toestel is. Bij de nieuwste toestellen zal de besparing eerder 100 tot 200 euro opleveren in plaats van veel meer.

Hoe zit het met de garantie van een refurbished telefoon?

De garantievoorwaarden voor een refurbished telefoon zijn over het algemeen zeer goed. Wanneer je een refurbished product koopt, wordt er over het algemeen een lange garantie gegeven, wel is het altijd verstandig om goed uit te zoeken hoelang de garantietermijn is. Bij betrouwbare aanbieders die al meerdere jaren actief zijn, wordt er in de meeste gevallen 2 of 3 jaar garantie gegeven. Dit is in veel gevallen nog langer dan bij het kopen van een auto. Door een goede garantie verklein je de kans dat je voor verrassingen komt te staan. Ga je zelf op zoek naar een refurbished device? Controleer dan altijd de garantievoorwaarden zodat je op de hoogte bent van de garantietermijn.

Laatste blog berichten