Duurzame kleding voor een aantrekkelijke prijs: met deze tips kan het! 

white button up shirt on brown wooden table

De gemiddelde consument let steeds meer op duurzaamheid tijdens het winkelen. Zo ook bij het kopen van kleding. Toch zijn er ook veel mensen die hier geen rekening mee houden tijdens het winkelen. Niet omdat ze dit niet willen, maar omdat ze nog altijd geloven dat duurzame kleding ontzettend duur is. Het klopt uiteraard dat je voor duurzaamheid meestal wat meer geld uit moet geven. Dit is nodig om betere materialen te gebruiken en de productieprocessen milieuvriendelijker te maken. Dat betekent echter niet dat je ook direct de hoofdprijs moet betalen 

Duurzame kleding kopen voor een aantrekkelijke prijs is namelijk echt mogelijk. Maar dan moet je natuurlijk wel weten waar je op moet letten. Met behulp van de onderstaande tips kom je al een heel eind. 

Koop in de sale 


De meeste grote winkelketens hebben eens in de zoveel tijd wel een sale. Let hierbij vooral op webshops die kwalitatieve en duurzame merken verkopen. Denk bijvoorbeeld aan Schulte Herenmode. Eigenlijk vind je hier altijd wel kleding die zijn afgeprijsd. Bijvoorbeeld omdat ze uit voorgaande collecties komen of omdat ze voor een ander seizoen geschikt zijn. Het is belangrijk om geduldig te zijn in jouw zoektocht naar duurzame kleding. Wacht liever niet totdat je toe bent aan een geheel nieuwe garderobe, maar koop eens in de paar maanden gewoon iets wat je nodig gaat hebben. Bezoek dergelijke shops met enige regelmaat om de aanbiedingen in de gaten te houden en sla toe op het moment dat de prijs het meest aantrekkelijk is. Geduld is een schone zaak! 

Less is more 


Het is niet alleen belangrijk om te letten op het soort kleding dat je koopt, maar ook de hoeveelheid. Is het wel echt nodig dat je hele garderobe vol ligt? De kans is groot dat de helft niet tot nauwelijks gedragen wordt. Begin daarom altijd met kritisch kijken naar je huidige garderobe. Wat valt je op? Zoek direct ook je kleding uit. Gooi weg wat kapot is en verkoop of geef weg wat je niet meer draagt of wat niet meer past. 

Minder keus zorgt er niet alleen voor dat het gemakkelijker is om setjes samen te stellen, maar ook dat je minder uitgeeft aan kleding. 

Koop enkel wat je nodig hebt 

Impulsaankopen zijn zo gemakkelijk gemaakt. Zeker nu online shoppen steeds populairder wordt. Het is zo eenvoudig om even snel een paar items in je digitale winkelmandje te gooien en af te rekenen. De leukste kleding is echter de kleding die je ook echt draagt. Heb je daarom bijvoorbeeld een nieuwe coltrui heren nodig of een specifieke broek? Schrijf dit dan op en ga pas winkelen als je zeker weet dat dit nodig is en dat je het ook daadwerkelijk gaat gebruiken. Het maken van een (boodschappen)lijstje helpt om impulsaankopen te voorkomen. Zo bespaar je op de lange termijn veel geld en hou je dus ook over om voor duurzame kleding te kiezen. 

Laatste blog berichten

Effectief omgaan met tijd

Time management is een cruciale vaardigheid in zowel ons professionele als persoonlijke leven. Het effectief beheren