De nieuwe manier van geld verdienen: Traden in CFD’s

person using MacBook Pro on table

Waar we vroeger zeer zwaar fysiek werk diende uit te voeren voor een leuk salaris, gaat het tegenwoordig helemaal anders. Sinds de wereldwijde digitalisering, worden de rijkste op aarde voornamelijk rijk door gebruik te maken van alle mogelijkheden via het internet. De mogelijkheden van het internet zijn niet alleen ideaal voor het opzetten van een leuke business, maar ook om succesvol te zijn in traden. Sinds de komst van het internet is het traden namelijk een stuk gemakkelijker geworden. 

Traden bestaat al eeuwen 

De laatste tijd hoor je steeds meer mensen praten over traden. Jaren geleden hoorde je er veel minder over, waardoor ook veel minder mensen bekend waren met de wereld van traden. Ondanks dat je er veel minder van hoorde, bestond het wel degelijk. Wist je dat traden zelfs al eeuwenoud is? We kunnen hierbij helemaal teruggaan naar 3400 voor Christus. Waarschijnlijk is het nog veel ouder, want lenen en schulden is iets wat al sinds het bestaan van de mensheid gebruikt wordt. Het is dus erg aannemelijk dat er ook voor die tijd al gebruikgemaakt werd van verschillende soorten obligaties. 

We zullen je niet helemaal meenemen in de geschiedenis van het traden, maar het is wel duidelijk dat het traden een enorme evolutie heeft meegemaakt. Inmiddels kunnen mensen zelfs vanaf hun eigen luie stoel handelen. Hierdoor is de wereld van traden een stuk toegankelijker geworden en kiezen steeds meer mensen ervoor om een extra inkomen te generen met aandelen. Dit wordt vaak gedaan door te traden in CFD’s. 

Handelen in CFD’s: Wat zijn CFD’s?

Steeds meer mensen kiezen ervoor om een tweede inkomen te genereren, door te kiezen voor CFD’s traden. Als je nog niet bekend bent met CFD’s, dan zul je wel denken: Wat zijn CFD’s? 

Contract for Difference (CFD’s) zijn financiële instrumenten waarmee beleggers kunnen speculeren op prijsveranderingen van verschillende activa. Je kunt hierbij denken aan activa zoals aandelen, grondstoffen, valuta en indices. Je kunt speculeren op deze prijsveranderingen zonder de daadwerkelijke eigenaar te zijn van het activa. In plaats van eigenaar te worden van het activa, sluiten beleggers een contract af met een ‘makelaar’. Dit doen ze om het prijsverschil tussen de openings- en sluitingskoersen van het gekozen activum te verhandelen.

Met CFD’s kunnen mensen dus geld verdienen als de prijzen omhooggaan (long gaan) of omlaaggaan (short gaan), op de markt. Het speciale aan CFD’s is dat je maar een klein deel van het totale bedrag hoeft in te leggen. Dit wordt in termen de hefboomwerking genoemd. Hierdoor kun je nog meer winst maken, maar het betekent ook dat de risico’s groter zijn. Dit komt doordat de kans op eventuele verliezen ook groter worden. Je kunt het daarom vergelijken als een soort lening waarmee je handelt.

Handelen in CFD’s: Geld verdienen zonder fysiek te werken

Handelen in CFD’s biedt dus een zeer interessante manier om geld vanuit huis te verdienen, zonder fysiek werk te verrichten. Door simpelweg gebruik te maken van een computer of smartphone kan iedereen op een laagdrempelige manier de financiële markten betreden. Hierdoor kunnen ze profiteren van de prijsbewegingen van verschillende activa.

Handelen in CFD’s vereist dus geen traditionele 9 tot 5 baan. Bovendien is het niet belangrijk om fysiek aanwezig te zijn op een bepaalde werkplek. Het gemak van online handelen maakt het voor steeds meer mensen toegankelijk om flexibel en op hun eigen tempo te handelen. Ze kunnen hierbij handelen zonder de beperkingen te hebben van een kantooromgeving. Hoewel het belangrijk is om bewust te zijn van de risico’s en de markten te begrijpen, opent handelen in CFD’s een deur naar financiële vrijheid vanuit het comfort van thuis. Het is daarom belangrijk om jezelf vooraf goed in te lezen, zodat ook jij successen kunt behalen tijdens het traden in CFD’s. 

Laatste blog berichten