Beste Pasjeshouder (Beoordeeld in 2023)

/

Best beoordeelde Pasjeshouder – onze nummer 1 van 2023

Op zoek naar een manier waarop al je pasjes bijeen blijven? Ben je het zat dat mensen proberen je te skimmen? Wil je iets dat zo licht mogelijk is, maar wel doet wat het moet doen? Schaf in dat geval de pasjeshouder van The Verge aan. Je vindt er alles wat je nodig hebt en zelfs nog wel meer. Een fantastische aankoop, voor een eerlijke prijs.

Introductie

Er zijn talloze mensen bij wie contact geld eerder een uitzondering is dan regel. Een eigen pinpas, een pinpas van je gezamenlijke rekening en een credit card; het lijkt bijna niet meer ondenkbaar. Vergeet ook de overige pasjes niet, die velen op dagelijkse basis nog met zich meedragen. Lees: een ov-chipkaart, een rijbewijs, een id-kaart, een zorgpas, een studentenpas, een pasje voor het werk en ga zo maar door. De oplossing om dat alles zo compact bij elkaar te houden is geen portemonnee, nee, ga liever voor een pasjeshouder.

Gezien er ontzettend veel personen eigenaar zijn van een pasjeshouder, kan je wel voorstellen dat er ook ontzettend veel soorten pasjeshouders op de markt zijn. Wij geven je, om het aanbod overzichtelijk in kaart te brengen, een top vijf beste pasjeshouders. Lees, laat je inspireren en ben binnenkort eigenaar van hetgeen jou broekzak, tas of jaszak organiseert.

Kooptips: 5 belangrijke dingen om naar te kijken bij het aanschaffen van een goede Pasjeshouder

Extra informatie is nooit schadelijk en dus presenteren we hier, vijf belangrijke tips die je kan raadplegen bij de aankoop van een pasjeshouder.

 1. Aantal pasjes
  Tel voorafgaand aan de aankoop eventjes hoeveel pasjes je hebt of in ieder geval hoeveel je er met je mee wil dragen. Controleer of het aantal overeenkomt met de beschrijving van de houder, om te voorkomen dat een aantal pasjes niet mee kunnen gaan. Soms zal je extra pasjes kwijt kunnen in extra vakjes in een eventuele houder om de aluminium behuizing heen.
 2. RFID-bescherming
  Als je je zorgen maakt over de beveiliging van je pasjes, kijk dan naar een pasjeshouder met RFID-bescherming. Deze functie voorkomt dat je pasjes ongeoorloofd worden uitgelezen door skimmers. Het is vaak een soort metaal dat de skimmers en hun scanners zal tegenhouden.
 3. Functionaliteit
  Pasjeshouders zijn verkrijgbaar in verschillende ontwerpen en stijlen. Sommige hebben aparte compartimenten voor munten of briefgeld, elastische banden om alles op zijn plaats te houden, of een doorzichtig venster voor een identiteitskaart of foto. Denk na over welke functies je nodig hebt en kies een ontwerp dat aan je behoeften voldoet.
 4. Gebruiksgemak
  Het hendeltje/ schuifje waarmee je je pasjes omhoog schuift, zit lang niet altijd op dezelfde plek. Een schuifje aan de onderkant laat je realiseren in welke richting de pasjes omhoogschuiven, terwijl een schuifje aan de zijkant dit wellicht wat minder doet. Bovendien zegt het schuifje ook iets over de veiligheid. Sommige pasjeshouders zijn uitgerust met een hendel die niet kan worden gebruikt, mits je echt je vingers gebruikt.
 5. Design
  Laten we heel eerlijk zijn: het oog wil ook wat. Veel pasjeshouders zijn zwart, maar wellicht vind je dat wat saai. Ga opzoek naar een design dat jou aanspreekt. Het is toch een product dat je bijna dagelijks zal gebruiken.

5 Beste Producten

#1 The Verge Pasjeshouder 

Prijs: €21,95

+ lichtgewicht
+ RFID en NFC bescherming
+ makkelijk in gebruik te nemen
– hoeveel pasjes je er precies in kwijt kan, lijkt nog weleens te verschillen

Ga je voor een zwarte variant of toch liever voor een terracotta kleur met een leren afwerking? Denk je dat jou pasjes veilig bij elkaar worden gehouden in een rosé gouden kleur óf wil is blauw iets voor jou? Deze pasjeshouder is in maar liefst 8 kleuren beschikbaar, waarbij het bij een aantal zelfs om een leren variant gaat. De ruime twintig euro betaal je in ieder geval voor de klassieke, zwarte variant. Dat klinkt wellicht wat veel, maar niet als je leest wat voor fantastische features deze pasjeshouder heeft.

In de pasjeshouder van het merk The Verge kan je maar liefst acht pasjes kwijt. Tel je al je pasjes bij elkaar op, dan ben je er bijna zeker van dat je de belangrijkste selectie erin kwijt kan. Althans, de ervaring en de bewering komen niet altijd met elkaar overeen. In meerdere gevallen passen er slechts zeven pasjes in. Wees trouwens niet bang dat de hoeveelheid mogelijke pasjes iets zegt over het gewicht. Deze pasjeshouder is namelijk een écht lichtgewicht. Wat natuurlijk helemaal fijn is, is natuurlijk dat de pasjeshouder RFID en NFC signalen blokkeert. Je bent daarmee beschermd tegen skimmen. Skimmen is een soort moderne variant van zakkenrollen. Door een apparaat bij je pasjes te houden, wordt er geld van je rekening afgeschreven. Gezien deze signalen in dit geval worden geblokkeerd, hoef je hier allesbehalve bang voor te zijn.

De The Verge Pasjeshouder is voorzien van een aluminium legering. Het zorgt er niet alleen voor dat je pasjes onbeschadigd blijven, want je pasjeshouder zelf zal ook niet snel gaan krassen. En nadat je je nieuwe pasjeshouder hebt ontvangen in een wel erg luxe doosje, hoef je geen gebruiksaanwijzing te lezen voor het gebruik. Aan de onderkant van de houder zit een knop die je naar de zijkant schuift, waarna de pasjes omhoog komen. Het is fijn dat deze aan de onderkant zit, gezien je op deze manier nooit per ongeluk de pasjes naar onderen eruit laat komen. Het maakt de pasjeshouder eveneens beschikbaar voor personen die door een beperking maar één hand kunnen gebruiken. Met je duim of pink schuif je de pasjes in een vloeiende beweging omhoog.

#2 TravelR Pasjeshouder

Prijs: €17,95

+ veel opties tot uitbreiding
+ prima prijs-kwaliteitverhouding
– schuifknop niet altijd even stevig (losse schroefjes etc.)

De meest simpele variant van deze pasjeshouder komt neer op bijna een bedrag van bijna achttien euro. Duurdere varianten zijn meer uitgebreid. Zo heb je, in prijs opvolgend, een houder met een cash clip, waar je je contante briefgeld achter kan bewaren; een houder van leer, waarbij je er om de pasjes heen nog een portemonnee gedeelte hebt; en een houder van echt leer, met een muntvakje en een overlappend vak voor briefgeld. De basis van de pasjeshouders blijft hetzelfde. Met een slimme schuifknop aan een van de zijkanten van de houder, haal je je pasjes omhoog. Deze verschuift niet wanneer je hem in je broekzak of tas hebt. Wel moet daarbij worden vermeld dat de kwaliteit van de schuifknop niet altijd optimaal is. Er missen schroefjes of hij gaat snel kapot.

Je pasjes worden omhuld door hoogwaardig aluminium. Het beschermd niet alleen je pasjes, maar ziet er ook nog elegant en stijlvol uit. Het maak de pasjeshouder geschikt voor van allerlei personen, met verschillende wensen. De extra sleeve die je krijgt meegeleverd, zorgt dat je naast de zeven pasjes in de houder, nóg meer pasjes kan vervoeren. De sleeve plak je met een plakstrip aan de achterkant van je telefoon. Helaas zit er aan de bovenkant van de sleeve geen stof. Dit maakt het gevaar op verloren pasjes wat groter.

Met de TravelR Pasjeshouder geef je jezelf incentive om wat voorzichtiger met je spullen om te gaan. Zo zit er in de houder een geavanceerde RFID en NFC bescherming. Het voorkomt dat je van je geld wordt beroofd, zonder dat je daadwerkelijk een pasje mist. De kwaliteit van de houder zelf is er prima; je kan verwachten waar je voor betaald. Het grootste voordeel aan deze pasjeshouder blijft wel dat de opties tot meerdere functies erg uitgebreid zijn. Het maakt het product aantrekkelijk voor een heel groot publiek. Bovendien zijn alle recensies overwegend positief en als deze dat niet zijn, dan gaat het veelal over het nadeel dat hierboven te lezen is.

#3 Prowallet Slim

Prijs: €34,95

+ ruimte om buiten de bescherming pasjes op te bergen
– luxe cadeaubox is wellicht wat overdreven

De Prowallet Slim biedt ruimte voor maar liefst negen pasjes. Zeven daarvan kan je kwijt in het gedeelte waar je de pasjes omhoog schuift en twee in de binnenzijde, die daaromheen zit. Dat is handig, omdat je dan zo pasjes kan gebruiken waarvan je weet dat je ze veelal gebruikt. Waarvan je ook weet dat deze geen bescherming nodig heeft. Je checkt binnen een paar seconden in bij het ov, in plaats van nog tijd te ‘verspillen’ aan het pakken van je pasje. Verder kan je er ook nog briefgeld in kwijt. Waarom je nog briefgeld met je mee wil dragen? Er bestaan sowieso nog winkels zonder pin, al zal je die niet snel meer tegenkomen. De grootste reden is toch wel om niet afhankelijk te zijn van je pinpas. Zo zijn er weleens lokale storingen van apparaten of een storing bij je bank. Om jezelf te voorkomen van een moment van verlegenheid, neem je dus nog wat briefgeld met je mee.

De knop die ervoor zorgt dat je pasjes tevoorschijn komen, zit in dit geval aan de bovenkant. Als je de portemonnee in je hand hebt liggen, voel je meteen met je duim deze knop. Binnen no time haal jij je pasjes omhoog uit een stijlvolle pasjeshouder. Over stijlvol gesproken: de pasjeshouder voldoet met zijn dikte van 2,2 centimeter aan een slank design. Verder is ook deze pasjeshouder uitgerust met een RFID-bescherming, dat je geld zo veilig houdt als je zelf verlangt.

Of het voor jezelf nou zo nodig is, laten wij in het midden. Waar we het over hebben? Nou, de pasjeshouder wordt geleverd in een luxe giftbox. Het maakt de pasjeshouder daarmee uitermate geschikt om cadeau te doen. Denk aan vaderdag of aan iemand die net achttien jaar is geworden en ineens in het bezit is van een heel aantal pasjes. Het is in ieder geval een leuke bijkomstigheid. Wat ook een leuke bijkomstigheid is, is dat al duizenden klanten door de hele Benelux je voor gingen. Het maakt het product wat betrouwbaarder, evenals de merknaam van het product.

#4 Saetti Pasjeshouder Luxe Portemonnee

Prijs: €26,95

+ stijlvol, elegant design
+ biedt veel bescherming
– er passen hoogstwaarschijnlijk niet zo veel pasjes in als wordt gezegd
– negatieve recensies zijn ook echt heel erg negatief

Maar liefst 12(!) pasjes zou je in deze pasjeshouder kwijt kunnen. Met andere woorden: de id-kaarten, bankpassen e.d. van de hele familie zou je in je eigen broekzak kunnen vervoeren. Helaas blijkt deze ‘claim’ nogal misleidend te zijn. Je kan in de uitschuifbare houder maar 6 pasjes kwijt, wat inhoudt dat de overige 6 pasjes in de losse twee vakjes zou moeten proppen. Laten we het erop houden dat het de hele pasjes houder niet per definitie ten goede doet.

Daarentegen biedt de Seatti Pasjeshouder Luxe Portemonnee ontzettend veel bescherming tegen slijtage, buiging en verdere beschadiging van je pasjes. Het maakt dat ze zo lang meegaan als de ‘houdbaarheid’ van de pasjes zou moeten zijn. Dus, tien jaar lang je rijbewijs behouden en voor vijf jaar je ov-chipkaart regelmatig in en uit de houder halen. Een andere soort bescherming is de RFID-bescherming. Houd er overigens rekening mee dat niet alle twaalf pasjes van deze bescherming kunnen genieten. Alleen de pasjes in het aluminum omhulsel geven je deze garantie. Die pasjes in dat omhulsel haal je trouwens met een schuif aan de onderzijde van de portemonnee uit hun houder. Ze schuiven hier trapsgewijs uit, waardoor je dus meteen kan zien op welke positie een pasje zich schuilhoudt.

Zwart, rood, groen, grijs, bruin en blauw. Vind je één van deze kleuren mooi? Mooi, want deze pasjeshouder is in al deze kleuren beschikbaar. Bijvoorbeeld een rode kleur geeft toch net een wat originelere look dan het ‘saaie’ zwart. De pasjeshouder van Seatti is ontzettend stijlvol en is een echte toevoeging aan je accessoires. Tenminste, dat hangt er ook vanaf hoe gevoelig je bent voor de recensies van anderen. Zo zijn er echt wel wat slechte recensies, maar dat hoeft niet per se iets te betekenen. Die recensies zijn overwegend ook niet goed beoordeeld. Het is daarom raadzaam om op zoek te gaan naar de meest veelzeggende recensies, die een eerlijk beeld lijken te geven van de pasjeshouder.

#5 Statch Portemonnee Luxe Uitschuifbare Pasjeshouder van Aluminium & Leer

Prijs: €29,95

+ vakjes voor muntjes, bonnetjes en andere extra papieren
+ leuk om cadeau te doen
– misleidende verkooppraatjes

‘Deze pasjeshouder is gemaakt voor zowel mannen, vrouwen en kinderen!’ Natuurlijk een ontzettend vriendelijk onthaal, wanneer je opzoek bent naar een pasjeshouder. Echter is er één dingetje dat we niet helemaal begrijpen en dat is waarom een pasjeshouder niet geschikt zou moeten zijn voor een van die personen. Het lijkt wellicht wat op een verkooptrucje, waardoor het aantrekkelijker zou moeten zijn om het product aan te schaffen. Laat jij je hierdoor beïnvloeden? En laat jij je beïnvloeden door de vermelding dat er wel 15 pasjes in zouden passen? Er passen in de aluminium/ stalen behuizing 7-8 pasjes, wat betekent dat de andere helft in het omhulsel zou moeten passen. Dacht het niet…

Wellicht een ietwat negatieve toon om de beschrijving mee te beginnen, maar het zijn wel zaken waarop je moet letten. Met andere woorden: het is noodzakelijk dat je leest wat jij relevant vindt en niet wat zij je graag willen vertellen. Want, deze Statch Portemonnee Luxe Uitschuifbare Pasjeshouder van Aluminium & Leer staat niet voor niets in de top vijf. Voor een redelijke prijs heeft deze houder een heel aantal extra ‘functies’. Zo bestaat er een muntjeshouder en kan je in de extra ruimte nog een aantal pasjes, visitekaartjes, briefgeld of bonnetjes kwijt. Je behoudt het gemak van een klassieke portemonnee en zal toch niet ten onder doen aan het gemak van een pasjeshouder.

Je privacy-gevoelige informatie is beschermd en de RFID-bescherming zal er eveneens toe leiden dat je niet wordt geskimd. Het hele pakket weegt zonder pasjes slechts 95 gram, wat hem een redelijk lichtgewicht maakt. De pasjeshouder is van een kwaliteit waar je wellicht geen ‘u’ tegen zegt, maar wel op z’n minst van kan verwachten dat het je iets oplevert. Je pasjes of andere kaarten schuiven er met veel gemak uit, door het hendeltje aan de onderkant van de houder te gebruiken. Zelfs met één hand zal je in ieder geval die pasjes er makkelijk kunnen uithalen. Het allerfijnste is misschien nog wel dat de pasjes er niet uitvallen, mocht je ze ondersteboven houden. Ook wanneer je niet het volledige aantal pasjes in de pasjeshouder hebt zitten.

Conclusie

Een puike aankoop voor een puik persoon. We spreken over een nieuwe pasjeshouder voor niemand minder dan jijzelf. Met een pasjeshouder houd je alle twintig pasjes die je tegenwoordig hebt, op één plek. Bovendien wordt in ieder geval een groot deel ervan beschermd tegen skimmers. Dit soort personen proberen persoonlijke gegevens en zelfs geld van je af te troggelen.

De nieuwe pasjeshouder heb je natuurlijk gevonden door het aandachtig bestuderen van de bovenstaande top vijf. Aan de hand van de verschillende tips wist jij al helemaal waar je op hebt moeten letten. Bij de veelgestelde vragen die nog volgen, vind jij wellicht antwoorden op vragen die nog onbeantwoord bleven.

Veelgestelde vragen

Kan ik mijn contant geld en munten in een pasjeshouder bewaren?

Pasjeshouders zijn ontworpen om pasjes op te bergen en bieden geen speciale ruimte voor contant geld en munten. Ze zijn meestal slank en compact van formaat en met allerlei extra vakjes, doet het wellicht wat teniet aan de functionaliteit van een pasjeshouder. Echter bestaan er wel tallloze pasjeshouder waar nog een soort portemonnee omheen zit. In alle andere gevallen is het raadzaam om een aparte portemonnee voor munten en briefgeld te gebruiken.

Zijn er pasjeshouders met een speciale houder voor mijn telefoon?

Je ziet regelmatig dat personen een soort sleeve hebben aan de achterkant van hun telefoon. Deze plak je met een plakstrip op, waarna je er je pasjes in kwijt kunt. Echter zal je in veel gevallen niet kunnen uitgaan van extra bescherming zoals RFID of NFC-protectie. Dus ja, ze bestaan wel, maar bieden niet alle voordelen van een losse pasjeshouder.

Ik wil eigenlijk wel altijd tien euro aan briefgeld opzak hebben. Hoe doe ik dat?

Heb je een pasjeshouder zonder allerlei extra compartimenten, dan kan je nog steeds briefgeld meenemen. Er zijn namelijk speciale elastieken op de markt, waarachter je je geld stopt. In enkele andere gevallen zit er een clip aan de pasjeshouder vast, wat eenzelfde werking geeft. Is dit niet mogelijk, dan zal je daar een andere oplossing voor moeten bedenken.

Hoeveel kaarten kan een gemiddelde pasjeshouder bevatten?

Het aantal kaarten dat een gemiddelde pasjeshouder kan bevatten, varieert, maar over het algemeen kan je in pasjeshouders tussen de 6 en 10 kaarten opbergen. Controleer, zoals gezegd, hoeveel pasjes je wil meenemen, vóórdat je een pasjeshouder aanschaft.

Laatste blog berichten