Besparen op je vaste lasten zoals je telefoon abonnement

person holding black android smartphone

Afgelopen tijden hebben we allemaal veel te maken gehad met stijgende kosten voor levensonderhoud. Het is dan ook meer dan logisch dat we massaal op zoek gaan naar manieren om te besparen op de vaste lasten. Een van de dingen waar je aanzienlijk op kunt besparen, is je telefoonabonnement. We geven je wat tips! 

Ga je gebruik na 

De eerste stap naar besparingen is het nagaan van je telefoongebruik. Bekijk je facturen van de afgelopen maanden om te zien hoeveel data, belminuten en sms’jes je daadwerkelijk gebruikt. Veel mensen betalen voor grote bundels die ze niet volledig benutten. Door je abonnement af te stemmen op je werkelijke gebruik, kun je vaak al een flink bedrag besparen. Een eenvoudige manier om je datagebruik te verminderen is door zoveel mogelijk gebruik te maken van wifi. Thuis, op het werk, bij vrienden en op openbare plekken zoals cafés en bibliotheken is vaak gratis wifi beschikbaar. Door bewust gebruik te maken van wifi, kun je een abonnement met een kleinere databundel kiezen. Combineer het met een goedkope smartphone en je bent een stuk goedkoper uit! 

Overweeg een sim-only abonnement

Een sim-only abonnement kan aanzienlijk goedkoper zijn dan een abonnement inclusief toestel. Dit komt doordat je niet maandelijks een bedrag afbetaalt voor een nieuw toestel. Als je huidige telefoon nog goed werkt, kun je sim only vergelijken en zo flink wat geld besparen.  Bovendien zijn er tegenwoordig ook goede refurbished toestellen te koop, die vaak veel goedkoper zijn dan nieuwe toestellen en nog jaren meegaan.

Vergelijk aanbieders

De telecommarkt is zeer competitief, met talloze aanbieders die allemaal aantrekkelijke deals aanbieden om klanten aan te trekken. Maak gebruik van vergelijkingswebsites om de verschillende opties naast elkaar te leggen. Let daarbij niet alleen op de maandelijkse kosten, maar ook op eventuele extra kosten voor bijvoorbeeld buiten je bundelgebruik en roaming. Vaak bieden kleinere, minder bekende providers dezelfde kwaliteit voor een lagere prijs. Telecomproviders hebben regelmatig speciale aanbiedingen en acties, vooral rond feestdagen en aan het einde van het jaar. Dit kan variëren van tijdelijke kortingen tot extra data of belminuten zonder extra kosten. Houd deze aanbiedingen in de gaten en sla je slag op het juiste moment. Als je al lange tijd klant bent bij dezelfde provider, kan het lonen om eens te bellen en onderhandelen over je abonnementskosten. Ze willen je natuurlijk als klant behouden en bieden dan vaak een goede deal om je bij zich te houden. Wees niet bang om te vragen naar loyaliteitskorting of extra voordelen.

Laatste blog berichten