Aad Ouborg: vermogen, bedrijven en carrière van de bedenker van Princess 

/
BREDA - Portret van ondernemer Aad Ouborg, de man achter Princess. ANP XTRA FREEK VAN DEN BERGH

We kennen inmiddels allemaal het merk Princess wel. Het merk in huishoudelijke producten, van broodroosters tot haarkrullers. Het brein achter Princess is Aad Ouborg. Vandaag gaan we het hebben over deze ras ondernemer en multimiljonair. 

Wie is Aad Ouborg? 

In 1959 wordt Aad Ouborg geboren te Vlissingen. Maar hij groeit uiteindelijk op in Breda met zijn vier zussen. Zijn ouders proberen hem te stimuleren om medicijnen te gaan studeren. Na vier jaar studeren rond hij dan ook de studie: medicijnen en fysiotherapie af. Maar toch kriebelt het om te gaan ondernemen, en dus volgt hij gelijk na zijn studie zijn hart. Zo start hij als alleenvertegenwoordiger van Babyliss in Nederland, dat hij 10 jaar later (1994) weer verkoopt. Dit is ook het moment waarop hij Princess start. 

Het vermogen van Aad Ouborg 

In 2023 werd het vermogen van Aad Ouborg geschat op 52 miljoen euro. Maar wij denken dat dit nog laag is met alle producten en diensten die hij aanbiedt. Om nog niet te spreken over zijn vastgoed in binnen- en buitenland. Wij verwachten dat wanneer hij alles zou verkopen hij meer dan 100 miljoen euro zal overhouden. Inmiddels zitten alle kinderen van Aad ook in de ondernemingen die hij heeft gestart en zal het merk Princess nog wel vele jaren blijven bestaan. 

Unieke marketing aanpak van Princess

Eén van de redenen voor het succes van Aad Ouborg en zijn Princess kan je toch wel zijn onderscheidende marketing aanpak noemen. Zo houdt hij enorm van entertainen en zijn motto is dan ook: ‘Ondernemen is entertainen’. Princess heeft in een paar jaar een explosieve groei in binnen- en buitenland gemaakt. Dit komt onder andere door de ‘’out of the box’’ marketingacties. Denk hierbij aan de acties: ‘word Princess Miljonair’, ‘Win het Princess Penthouse in Marbella’, ‘Win een week Seefedl in Hotel Princess Bergfrienden, ‘Princess Model of the World’, Win een geheel verzorgde reis naar Princess Hotel Villa Phuket’, en nog heel veel andere grootse weggeefacties en marketingstunts. 

Je mag hier natuurlijk alles van denken, maar het heeft wel degelijk zin gehad als je kijkt naar de verkoopcijfers in die jaren. Inmiddels zien we toch niet meer van zulke enorme stuntacties. 

Verkoop van elektrische keukenapparaten 

In 2010 kwam er een einde aan de elektrische keukenapparaten. Zo besloot hij het gehele bedrijf te verkopen aan het Duitse WMF, die nu 100% van de aandelen bezitten van de elektrische keukenapparaten. Maar hij wist toch wat te bedingen in zijn voordeel. Dat is namelijk het patent op de naam. Princess is nog steeds van Aad Ouborg en hij startte kort na de verkoop samen met zijn kinderen verschillende ondernemingen onder de naam: Princess. Princess Sportsgear, Princess Traveller, Princess Entertainment & Hotels. 

Zo richten ze zich bij Princess Traveller voornamelijk op reisartikelen, denk hierbij aan reiskoffers, tassen en andere accessoires. Bij Princess Sportsgear moet je niet denken aan algemene sportartikelen. Nee, Hockey is de keuze geworden om verder in te ontwikkelen. Zo hebben ze extreem goede hockeysticks op de markt gebracht. 

Aad Ouborg Vastgoed 

Aad richt is natuurlijk nog vooral op zijn thuisbasis: Breda. Ook wanneer het gaat om zijn vastgoedonderneming probeert hij zich te focussen op de markt in Breda. Dit is dan ook waar hij de meeste van zijn panden bezit. Op zijn website kan je zelfs de volledige lijst vinden met woningen die hij in de jaren heeft opgekocht in Breda. En heel eerlijk, de panden liegen er niet om en zijn stuk voor stuk Monumentale erfgoederen in Breda. 

Maar ook in het buitenland laat Aad zijn handjes flink wapperen. In 2003 begon dit met de bouw van het Hotel Princess Bergfrienden in Oostenrijk. Maar inmiddels heeft hij ook hotels op Marbella, en op Curaçao waar je meer over leest verderop in dit artikel. Momenteel is Ouborg Vastgoed bezig met een luxe resort in Phuket met maar liefst 450 appartementen. Dat je per ongeluk dus een keer in een pand van Aad Ouborg binnenstapt wordt dus steeds minder apart. 

Aad Ouborg zijn persoonlijke leven 

Er is niet veel te vinden over het persoonlijke leven van Aad Ouborg. Dit is gek, want al zijn kinderen zijn nauw betrokken bij het. Bedrijf. Zo is Aad Ouborg getrouwd met Dorien en hebben ze in totaal vijf kinderen. In zijn vrije tijd houdt is het niet bekend van welke sporten hij houdt. Maar hij houdt wel ontzettend van entertainment. Van musicals tot de Efteling, hij gaat maar al te graag op bezoek bij iets wat drama ademt. 

Helaas is er voor de rest niet te veel te ontdekken over het persoonlijke leven van Aad Ouborg. Daarom houden we het maar bij zijn bedrijven en ondernemingen. 

Op vakantie zoals Aad Ouborg? Princess Sirena Bay Estate

Het klinkt misschien niet heel vreemd, maar Aad Ouborg zit ook in het vastgoed. Zo zit hij niet alleen in het vastgoed in Nederland, maar koopt hij ook optrekjes in het buitenland die hij verhuurt. Zo kan je aan het strand in Curaçao de Princess Sirena Bay Estate luxe vakantievilla vinden. Maar het mooiste van dit alles is, dat je hem zelf kan boeken. Nu moet je wel wat centen te besteden hebben, want dit optrekje met 9 slaapkamers, 7 badkamers en in totaal 12 bedden kost voor 7 nachten net iets meer dan 20.000 euro. Je moet dus wel diep in de buidel tasten om op vakantie te kunnen als Aad Ouburg. Maar dan krijg je ook wat, en je kan deze luxe villa gewoon huren via Booking.com. 

Aad Ouborg met pensioen 

Aad is geboren in 1959, maar hij is nog steeds niet met pensioen. Al is het toch wel aannemelijk dat hij het tegenwoordig iets rustiger aandoet. Zo is hij vaak in Phuket, op Marbella en in Curaçao te vinden. Zelf geeft hij aan dat dit voor onderhoud is, maar wij verwachten dat hij het er op die momenten ook wel even goed van neemt. Gelukkig heeft hij 5 kinderen die goed voor hem zorgen en ervoor zorgen dat zijn naam en trots behouden blijft voor de komende jaren. 

Laatste blog berichten