3 online investeringen die de moeite waard kunnen zijn

Steeds meer mensen investeren online. Ze handelen bijvoorbeeld in cryptomunten of beleggen in aandelen. De tijd dat je fysiek naar een beursvloer moest, ligt allang achter ons. Je verdient nu geld met je telefoon of tablet. Maar welke investeringen kunnen de moeite waard zijn? En hoe zorg je ervoor dat je investering veilig zal zijn?

Cryptomunten

Cryptomunten zijn voor veel mensen een interessante investering. Voor velen is het interessant omdat het een zogenoemde ‘decentrale investering’ is. Dat betekent dat je niet afhankelijk bent van een centrale overheid of een bank. Er is dus geen voorzitter van een bank die de waarde bij kan stellen. Wat je crypto waard is, is afhankelijk van ontwikkelingen op het cryptonetwerk.

Daar komt nog bij dat beleggen in crypto voor veel mensen interessanter is dan investeren bij een bank, omdat cryptomunten niet failliet kunnen gaan. Onder meer de waarde van de euro daalt, onder meer door inflatie. Maar bijvoorbeeld Bitcoin en andere cryptomunten stijgen in waarde. Daardoor is het een interessante optie, die je zeker eens kan onderzoeken. Je leest er meer over bij Amdax.

Aandelen in online shopping

Online winkelen is nog altijd een groeimarkt. Het heeft een aanzienlijke invloed op de wereldwijde detailhandelsector. Uit verschillende onderzoeken blijkt dat het aantal online detailhandelverkopen alleen maar zal toenemen, tot bijna 8,1 biljoen dollar in 2026. Je snapt wel dat je daar als investeerder graag een graantje van mee wilt pikken. Dat kun je doen door onder meer aandelen te kopen.

Populaire bedrijven om aandelen van te kopen zijn onder meer Amazon.com Inc, Alibaba Group, EBAY, Etsy en Zalando. Het zijn de grote spelers op de markt op het gebied van online retail. Toch zijn ook kleinere bedrijven interessant om in te investeren. Denk bijvoorbeeld aan het iets onbekendere Coupang of Tongcheng. De kosten om in te stappen zijn daar uiteraard lager dan bij de grotere namen. Toch blijft het altijd raadzaam om eerst onderzoek te doen naar de winstgevendheid van bepaalde aandelen.

Online beleggen in ETF’s

ETF staat voor Exchange Traded Fund en geldt als een soort tracker. Het is een product dat een index, grondstof, obligatie of een samenstelling aan producten volgt. Het idee daarvan is dat de waarde van een tracker zo dicht mogelijk bij de waarde van een onderliggend product zal liggen. Die waarde kan uiteraard stijgen of dalen.

De voordelen van ETF’s zijn dat ze flexibel zijn, een breed marktbereik hebben en het lage kosten met zich meebrengt. Aan de andere kant heb je wel te maken met liquiditeitsvoorwaarden, een onkostenratio en het kan natuurlijk zijn dat je het geld van je investering verliest. Daarom geldt ook hier: eerst onderzoek doen en eventueel advies inwinnen.

Laatste blog berichten