Het vermogen van de steenrijke Marcus Lemonis

Apple MacBook beside computer mouse on table

Hij is een succesvolle ondernemer, voorstander en filantroop die ernaar streeft financiële geletterdheid voor iedereen toegankelijk te maken.

Het is deze zin die je, weliswaar in het Engels, op de website van deze beste man ziet staan. Voor sommigen zal het een onbekende zijn, anderen weten dat hij te zien is in het programma The Profit. In deze blog vertellen we graag wat over de man die Marcus Lemonis heeft. Ook zullen we het hebben over de manier waarop hij zijn vermogen heeft opgebouwd en of er iets bekend is over datzelfde vermogen. Wij zouden zeggen: lezen maar!

Wie is Marcus Lemonis?

Marcus Lemonis is een bekende ondernemer, televisiepersoonlijkheid en filantroop. Hij is vooral bekend als de ster van de CNBC realityshow ‘The Profit‘, waarin hij investeert in worstelende kleine bedrijven en hen helpt om te keren door zijn expertise in bedrijfsmanagement te bieden. Dit programma is ook op de Nederlandse televisie te zien, wat al laat zien dat het ontzettend populair is. Verder is Lemonis de voorzitter en CEO van Camping World, Good Sam Enterprises, Gander Outdoors en The House Boardshop.

De zakelijke filosofie van Lemonis draait om de ‘Three Ps of Business’: People (Mensen), Process (Proces) en Product. Hij benadrukt het belang van het hebben van de juiste mensen, het optimaliseren van bedrijfsprocessen en het zorgen voor een kwaliteitsproduct om zakelijk succes te behalen.

Wat is zijn net worth?

In Nederland zoek je naar ‘vermogen’, in Amerika zoek je naar de ‘net worth’ van iemand. In het geval van Marcus Lemonis zou dit gaan om astronomisch hoge bedragen. Tenminste, als we sommige sites mogen geloven. Zij schatten zijn vermogen al jaren op $500 miljoen. Maar goed, never say never dat dit niet helemaal waar is.

Een ding dat zeker is, is dat Lemonis in principe talloze manieren heeft waarop hij inkomen vergaard. Zoals gezegd is hij CEO van een aantal bedrijven en doet hij het populaire tv-programma ‘The Profit’. Echter heeft hij in de afgelopen jaren ook heel veel andere tv-programma’s gedaan. Bovendien is hij in te huren als spreker op bepaalde events en alsof dat nog niet genoeg is, kan je ook nog bij hemzelf aankloppen voor advies. Natuurlijk mag je verwachten dat hij mensen voor zich heeft werken, maar poeh, we worden er al bijna moe van als we er alleen al aan denken.

Conclusie

Of het vermogen van Marcus Lemonis écht zoveel is als vijfhonderd miljoen dollar, weten we niet. Natuurlijk zal er in dit bedrag ook cijfers worden meegerekend van zijn bedrijven en de vraag is nog maar of je dat er dus bij mag rekenen of niet. In elk geval lijkt hij nog steeds gepassioneerd te zijn in wat hij doet. Bovendien zie je hem op de socials vaak genieten met zijn vrouw, wat we ook erg mooi vinden om te zien. Hij maakt daar echt de tijd voor vrij!

Laatste blog berichten